Сидеров: Управляващите искат да овладеят докрай съдебната система

7882
Сидеров: Управляващите искат да овладеят докрай съдебната система
Снимка: БГНЕС

Управляващите събират механично подписи за промени в конституцията, заяви пред БНР лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

"Досега не е воден диалог от страна на управляващите. Те събират едни подписи в парламента по един механичен начин, след което видях господин Цветанов, че се похвали някъде по медиите колко подписа е събрал, но никога той не е дошъл да говори с нашата парламентарна група или представител на управляващите да каже: "Искаме такива и такива промени, защото те ще доведат до това и това" и да аргументира своето желание. Да, запознахме се с това, което ни предлагат писмените промени. Там пише: "Това се променя в това, това става еди-как си" и т. н., но всички тези промени веднага раждат въпроси и искаме да ги зададем , но няма никой насреща. Аз съм принуден да коментирам нещо, с което всъщност не съм съгласен", заяви той.

Посланиците на САЩ и Франция искат по-малка парламентарна квота за ВСС

Намалете парламентарната квота във Висшия съдебен съвет (ВСС). За това призова посланикът на САЩ у нас Марси Рийс. "България е из...

Според Волен Сидеров съдебната система ще бъде превзета от "наши хора".

"Нашата група, парламентарна, единствена заяви ясна позиция, че не иска да подкрепи тези промени в конституцията, тъй като те не са убедителни, по никакъв начин досега не могат да ни убедят, че разделянето на Висшия съдебен съвет на две, а защо не на 4, аз бих предложил, или на 6, е доведе до една скоростна съдебна реформа. Едно клише, което никога не съм знаел какво точно съдържа, какво имат предвид. И веднага ще настане справедливост в съдебната система. Това, разбира се, че няма да стане. Това, което ние подозираме, опасяваме се, че ще стане със сигурност е, че съдебната система ще бъде превзета от "наши хора", от тези на управляващите, защото ВСС ми се прекъсва мандатът, слагат се нови хора, а той, този съвет, назначава прокурори и съдии. Т. е. сега управляващите искат да овладеят докрай съдебната система. Те са изпълнителната власт, законодателната, сега и съдебната. Отиваме към един вид тоталитаризъм, в който моите колеги съзираме много опасности, т.е. имаме достатъчно аргументи, за да кажем, че не ги подкрепяме. Към конституцията трябва да с подхожда много внимателно, да не се променя конюнктурно, сега и то бързо, спешно, хайде, "дайте всички, съглашателно, в едно умилително съглашение да я променим“ , защото, виждате ли съдебната система куцала. Те много неща куцат. Ако трябва да се правят промени в конституцията, нека това да бъде широка обществена дискусия, нека в това да вземат участие отделни слоеве, гилдии", заяви Сидеров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика