Сидеров: Виждам съдебен трибунал във всяка медия

24025
Сидеров: Виждам съдебен трибунал във всяка медия
Снимка: БГНЕС

Аз не съм удрял с юмрук в лицето полицая Костадин Колев, той ме удари мен, твърди лидерът на Атака Волен Сидеров по повод на скандала на летището във Варна, предаде БГНЕС.

Полицаят Костадин Колев е лъжесвидетелствал и аз няма да оставя нещата така, ще го съдя, защото върху неговата лъжа се крепи цялата медийна кампания против мен, каза Сидеров. От Атака подозират, че издаденото медицинско на полицая Костадин Колев може да е фалшиво.

Според версията на атакиста за случилото се в полета от София до Варна френската гражданска Стефани дьо Мартие е отправила обидна забележка към него, свързана със значката на ревера му. Лидерът на Атака твърди дори, че дамата е заявила, че "българите са прости и не заслужават да са членове на ЕС" и се е обърнала към него с думите "Fuck yourself".

Версията на Сидеров за случилото се в автобуса от самолета до аерогарата е, че Димитър Бахнев, стоейки до него в автобуса, го е нарекъл "простак, боклук" и му е казал, че ще го смачка. Тогава, според депутатите от парламентарната група на Атака те са се приближи към Бахнев, искайки той да си даде личната карта. Сидеров е убеден, че полицаите е трябвало да му съдействат и да му кажат името на мъжа, за да може след това срещу него да бъде заведено дело за клевета.

От Атака питат какво е предприела прокуратурата след внесените от нея през миналата година сигнали срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и столичния кмет Йорданка Фандъкова. Явно аз съм по-интересен на прокуратурата от тези хора, коментира Сидеров. Виждам съдебен трибунал във всяка редакция и телевизия в България, заклеймяването ми малко е избързало, потоци от неверни твърдения се изляха срещу мен, добави той.

Волен Сидеров обясни, че в близките няколко дни ще стане ясно дали ще се откаже от имунитета си. Имунитетът никога не бил проблем, коментира той, но не пожела да отговори конкретно дали ще се откаже от депутатската си привилегия или не.

От партията твърдят, че главният прокурор е бил подведен, за да подаде искане за сваляне на имунитета на Сидеров. Лидерът на Атака заяви, че всъщност полицаят Костадин Колев го е ударил в диафрагмата, след като се е запознал с депутатската карта на Сидеров. Според версията, разказана днес от Атака, Колев не просто бил блъскал, но е и удрял Сидеров.

Лидерът на Атака вярва, че може да поиска личните данни на всеки, който той смята, че го е обидил и не вижда проблем нито в това, че е искал френската гражданска да се представи, нито в искането му към Димитър Бахнев да се легитимира. Сидеров твърди, че френската гражданка се е заяждала с националните символи на България, казвайки му да не стои пред нея "с тази мръсна значка на ревера си". На ревера си той носи всъщност партийна значка на Атака.

Според Сидеров поддържането на кворума в Народното събрание не е само въпрос, който зависи от Атака. "Кворумът се поддържа от ГЕРБ. Те си изиграха театъра, когато се откриваше парламента, но когато трябва ГЕРБ осигуряват кворума, те не искат да разтурят парламента, защото не са убедени в данните от предсрочните парламентарни избори", твърди лидерът на Атака.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика