Сидеров към журналисти: Лешояди, измекяри, проклети да сте

33043
Сидеров към журналисти: Лешояди, измекяри, проклети да сте
Снимка: БГНЕС

Хиени, продажници, лешояди, измекяри. Проклети да сте. Това бяха думите, отправени от лидера на "Атака" Волен Сидеров към варненските журналисти и колеги, дошли да отразяват митинга на "Атака" пред Областната управа във Варна, съобщи БГНЕС.

Сидеров заяви, че снощният инцидент на летище Варна бил инсцениран, за да бъде провален протестът на "Атака" във Варна срещу областния управител на града Иван Великов и заместника Мерткан Ибрямов. Сидеров каза още, че всички прокурори давали днес пресконференция срещу него.

Прокуратурата образува досъдебно производство за две престъпления – хулиганство и за причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лице, след инцидента на летище Варна, свързан с депутати от Атака. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. На този етап е образувано производство срещу неизвестен извършител.

Пострадали са двама души в областта на главата. Единият е от МВР, а другият обикновен гражданин. Възникнало е спречкване между депутати от Атака и хора от самолета, имало е и обидни реплики. Депутатите от Атака са изисквали документи от пострадалия човек, а и те са се легитимирали с карти. Не е имало провокация от страна на гражданина. Причината за случилото се е началното словесно спречкване, а след това се е стигнало и до удари. Стана ясно, че първоначалният словесен сблъсък на Сидеров е бил с жена, която е културно аташе на Франция. Пътуващите не са провокирали агресивни действия. Иззети са всички видеозаписи на територията на летището, разпитани са свидетели.

Полицаят се опитал да предотврати спречкване. Той се казва Костадин Колев, а другият пострадал е Димитър Бахнев. И двамата са с наранявания по главата. Има показания и за това, че Волен Сидеров е нанесъл удари.

Говорителят на ВКП очаква в края на работния ден, колегите им от Варна да докладват случая да изпратят досъдебното производство в СГП. Градската прокуратура на София е компетентна да гледа дела срещу лица с имунитет, каквито са депутатите от Атака и лидерът им. Предполага се, че утре ще стане ясно дали ще иска имунитет на някой от тях. Към момента по разследването работят трима наблюдаващи прокурор и седем следователи. До момента разследващите са разпитали 22 свидетели, освидетелствани са 2 пострадали лица, назначени са експертизи. Все още не са разпитани пътувалите депутати като свидетели. Освен Сидеров в скандала на летището са участвали и Деница Гаджева, Десислав Чуколов и други народни представители от Атака.

Обвинение в хулиганство и нанасяне на средна телесна повреда грози Сидеров, имунитетът му може да бъде поискан

До утре ще стане ясно дали главният прокурор ще поиска имунитета на лидера на партия "Атака" Волен Сидеров заради скандал на летище Вар...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика