Сидеров определи предложенията на Симеонов за лагери за циганите за нацистки

6435
Сидеров определи предложенията на Симеонов за лагери за циганите за нацистки
Снимка: БГНЕС

Въпросът с проблемите с циганските малцинства у нас може да се реши държавнически, а не нацистки, но ако се приложи законът евроатлантическите господари веднага ще се скарат и ще кажат, че не може така. Това заяви от трибуната на парламента лидерът на "Атака" Волен Сидеров в декларация по повод събитията в Гърмен, предаде БГНЕС.

Четири от осемте парламентарни групи посветиха декларации на събитията от последните дни, като според Сидеров, когато той е писал по този въпрос, повече от днес присъстващите в парламента депутати са нямали хабер от него.

Сидеров припомни, че преди години е разговарял с швейцарския посланик и му е предложил Швейцария да вземе нашите цигани и да се опита да ги интегрира, а ние стриктно ще вървим след тях и ще си записваме. Защо Франция, защо великият Запад ни връща нашите цигани и прилага дискриминация спрямо тях, попита още Сидеров.

Лидерът на "Атака" се оплака, че с години е наричан фашист от медии, които днес правят редица репортажи за този проблем и говорят, че съществува етническо напрежение. Когато той е казвал тази истина и е посочвал проблема, срещу него са водени дела, оплака се Сидеров.

Волен Сидеров цитира предложения на Валери Симеонов и Патриотичния фронт, които предвиждат циганите да бъдат изселени в специални лагери и се възмути, че на такива откровено нацистки предложения не се обръща внимание. Симеонов е "допустимият" патриот, а Сидеров - недопустимият, лошият, анализира лидерът на "Атака". Според него това е така, тъй като Патриотичният фронт са фалшивите патриоти, създадени да изместят истинските.

Сидеров цитира и резултати от последните парламентарни избори, като посочи, че там ГЕРБ побеждава с 4:1 гласове. От "Атака" призоваха Патриотичният фронт да отговори с "каква харизма Цветан Цветанов очарова циганите" в Гърмен. Според Сидеров управляващата коалиция е разчитала без изключение на купени цигански гласове.

По повод тезата на Лютви Местан за необходимостта от детски градини за циганските деца Сидеров каза, че това по същество е правилно, но тези деца не искат да ходят на детска градина, а родителите им не искат да ги пускат. Затова трябва да има санкции, а не лагери, както говори "допустимият" Симеонов, посочи Сидеров.

Общински съвет Гърмен все още без позиция за размириците

Общински съвет Гърмен проведе редовното си месечно заседание вчера и до момента съветниците не са излезли с конкретна позиция относно р...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика