Сидеров поиска от Цацаров да се заеме с Бинев заради заплаха за убийство

21818
Сидеров поиска от Цацаров да се заеме с Бинев заради заплаха за убийство
Снимка: БГНЕС

Заради "заплахи за убийство" лидерът на "Атака" Волен Сидеров е подал жалба срещу европейския депутат Слави Бинев, съобщават от пресцентъра на партията.

Сигналът е входиран директно до главния прокурор Сотир Цацаров. Той е заради интервю на Бинев пред агенция ПИК, публикувано на Бъдни вечер. Ето и какво гласи жалбата на Сидеров по повод интервюто"

Янаки Стоилов пътешествал повече от Волен

Изненадващо, Янаки Стоилов, а не Волен Сидеров, се оказа пътешественик номер 1 в парламента. Покрай воаяжите на лидера на "Атака" през ...

"В интервю пред новинарския сайт ПИК, дадено на 24.12.2013 г. и публикувано в същия ден, евродепутатът Славчо Пенчев Бинев отправи заплахи за убийство срещу мен - Волен Сидеров. В интервюто по-известният като Слави Бинев заявява следното: "...Ще му размажа главата! Ще го разпльоскам, а след това ще изкарам тестисите му пред гърлото...Волен да казва къде да дойда...".

"С това си действие Славчо Пенчев Бинев заявява, че се подготвя да ме унищожи физически и да ме убие, което представлява престъпление по чл. 117, ал. 1 по Наказателния кодекс. От биографията на това лице може да се направи съвсем обоснован извод, че ще извърши убийство. Предприел съм необходимите действия, като съм сезирал Главния прокурор на Република България г-н Сотир Цацаров за тези заплахи от страна на Славчо Бинев за престъпление по член 117, ал. 1 от НК и настоявам пред Главния прокурор да бъдат направени необходимите постъпки за снемането на депутатския му имунитет като евродепутат", четем в писмото.

"Настоявам за вашето официално становище редно ли е евродепутат да заплашва с убийство лидер на парламентарно представена партия и депутат в българския парламент. Според вас трябва ли да му бъде свален имунитетът и да му бъде търсена наказателна отговорност за престъпление по чл. 117, ал. 1 от НК", питат от „Атака".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика