Сидеров видя турски проблем в Закона за отбраната

12498
Сидеров видя турски проблем в Закона за отбраната
Снимка: БГНЕС

Ако бъдат приети предложенията от правителството за поправки в Закона за отбраната и въоръжените сили, българските офицери ще трябва да учат турски език, тъй като ще ги командват турски офицери. „Мараба аскер!” Този поздрав ще чуват българските военнослужещи, след като приемете тези позорни поправки, заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

"Няма кого да заблуждавате, няма кого да лъжете със сладките медийни приказки, които се леят от тази трибуна. Шесторната коалиция се готви да приеме поправки, с които български военнослужещи на българска територия ще бъдат командвани от турски офицери", категоричен бе националистът.

"Апостолът" Волен поиска оставката на Бойко Борисов пред "армията си от бойци"

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров се самопровъзгласи за апостол и поиска оставката на Бойко Борисов. Водачът на националистите говори пр...

Той подчерта, че тези поправки се приемат спешно, защото така искат от Вашингтон. И цитира изказване на зам.-военният министър на САЩ Кристин Уормът по време на изслушване в Конгреса, която казва: "Пентагона ще използва България за възпиране на Русия". По думите на Уормът САЩ вече са предприели редица мерки, включително са осигурили същественото си военно присъствие в страните на Балтика – Полша, Румъния и България.

Сидеров припомни и още една информация от медиите, в която се казва, че НАТО разполага военен комуникационен център във Варна, а не в София.

Той попита как точно ще възпираме Русия и поиска парламентът да гласува "против". На днешното заседание обаче това не се случи, тъй като то беше спряно.

Защо обаче заседанието беше прекъснато - заради статия на Сидеров от времето му в "Демокрация". Статията е "Да освободим Альоша от наряд", а в нея Сидеров пише, че "там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство, хората не са узнавали". И завършва с думите: "Ако пък не можем да минем без страж на мира, нека тогава бъде този, който защити демокрацията. Американските момчета ни показаха как става това". Това му беше припомнено от Димитър Байрактаров от "Патриотичния фронт", заради което депутати на "Атака", начело с Десислав Чуколов тръгнаха да се саморазправят с Байрактаров.

Британска НПО казва, че ще харчим по-малко за отбрана

През 2015 г. България ще отдели по-малко средства за отбрана в сравнение с 2014 г. Това става ясно от последния доклад на изследователс...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика