Симеонов: Докато не съгласуваме програмите си с ГЕРБ, няма коалиция

10975
Симеонов: Докато не съгласуваме програмите си с ГЕРБ, няма коалиция
Снимка: БГНЕС

Докато не се съгласуват програмите на ГЕРБ и Патриотичния фронт, не може да се говори за коалиция и за участие в управлението. Това заяви съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

По думите му първо трябва да има програма, около която да се обединят колкото се може повече политически сили, а като втори етап може да се говори за участие в управление или за някаква форма на коалиране и коалиционно управление.

Жега на 27 октомври - блокада на централата на ДПС в София

Проблемът не е в Бат Сали, а на ДПС. Проблемът е, че от Кюстендил влиза депутат от ДПС със само 800 гласа – най-ниският резултат ...

На разговорите миналата седмица в рамките на четири часа и половина беше разгледана единствено програмата на ГЕРБ, Патриотичния фронт изказа своите позиции по основните 18-те приоритети в програмата като в голяма част позициите съвпаднаха, но имаше и сериозни разминавания, уточни Симеонов.

„Днес очакваме в рамките на срещата в 12:00 часа да бъде разгледана програмата на Патриотични фронт, която е доста по-широка и по-мащабна от тези 18 точки. Докато не се стигне до съгласуване на програмите, въобще не може да се говори за каквото и да е участие или подкрепа на в управлението“, категоричен беше Симеонов.

Според него все още е началото на преговорния процес. Валери Симеонов каза още, че от фронта не искат министерски постове, не искат постове в комисии и агенции, а държат да има програма, около която да се обединят повече партии, програма, която да се изпълнява.

Валери Симеонов допълни, че формацията подкрепя исканията на жителите на Кюстендил за правилно разпределение на мандатите на ДПС и припомни, че Патриотичният фронт обжалва резултатите от вота в Турция и настоява за касиране на изборите там.

Вотът от Турция отива в Конституционния съд

Пленумът на Върховния административен съд (ВАС) реши днес да изпрати в Конституционния съд (КС) пет жалби на различни партии, които ис...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика