Симеонов: Контролът в правителството ще е у подписалите програмата

15413
Симеонов: Контролът в правителството ще е у подписалите програмата

Контролът в правителството ще се осъществява от лидерите на политическите партии, подписали програмата за управление. Това каза Валери Симеонов, съпредседател на Патриотичния фронт, предаде Фокус.

Той обясни, че председателите на партиите ще се срещат всяка седмица, а веднъж на три месеца ще се провежда разширена среща с експерти.

Две партии в следващото правителство с очаквана подкрепа от трета*

Приключи срещата на ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт. Разговорите се проведоха в стаята на парламентарната група на ГЕРБ....

Симеонов каза още, че в програмите на ГЕРБ и ПФ има както много прилики, така и разлики. „Категоричните различия между ГЕРБ и ПФ са по отношение на задължителната военна служба, за пенсионния подход. Имаме и частични различия във връзка с данъчната реформа” обясни Симеонов.

Председателят на ПГ на Патриотичния фронт обясни, че ПФ е на едно мнение с ГЕРБ за спешно предприемане на мерки за оздравяване на КТБ, както и че е важно да не се допуска повишаване на цената на тока. „В сектор „Екология” също имаме пълно съгласие, това важи и за външната политика на страната”, допълни той.

Валери Симеонов каза още, че политическите партии са длъжни пред българския народ да намерят общо решение на актуалните проблеми в държавата, а не да проявяват персонални политически амбиции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика