Симеонов: Може и по-широка коалиция - с БСП, АБВ и ББЦ

14776
Симеонов: Може и по-широка коалиция - с БСП, АБВ и ББЦ
Снимка: БГНЕС

България скоро ще има правителство. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” Валери Симеонов, предаде „Фокус”.

„Аз съм отчаян оптимист, човек, който вярва в доброто и съм сигурен, че България скоро ще има правителство и се надявам, че това правителство ще допринесе за извеждането на България от кризата. Първо, се подписва програма, след това се говори за състава на правителството. Досега не сме подписали никаква програма, предполагам, че това е въпрос на дни”, коментира още Симеонов.

ГЕРБ не приема като условие позицията на Реформаторския блок

ГЕРБ не приема като условие позицията на Реформаторския блок да не участват в правителство на малцинството, каза в кулоарите на парламе...

На въпрос дали правителството ще е с формулата ГЕРБ - Реформаторски блок - Патриотичен фронт, Симеонов отговори, че това зависи от мандатоносителя. „Аз го виждам защо не и в по-широк състав. Хора, които са представени, от други партии също специалисти, няма лошо в това”, заяви още той и посочи, че това може да са хора от БСП, АБВ и ББЦ.

Склонни сме на отстъпки, но не с политически лица, а със специалисти и то само, ако ни поканят, допълни Симеонов.

„Никой не ме е канил на среща, нямаме навика да разговаряме чрез медиите”, каза още Симеонов и допълни, че за ПФ властта не е самоцел.

Лидерът на Патриотичния фронт допълни, че не знае дали ще има трипартийна среща.

Сидеров: 4 партии ще направят правителство

Четири коалиции ще влязат в новото правителство. Кабинетът ще бъде съставен с цената на много компромиси и безпринципни договаряния. ...

„За разлика от други партии, които работят като еднолични търговци, при нас решенията се взимат от колективен орган,” посочи Симеонов и заяви, че няма основание да променят решението си относно това дали Патриотичния фронт ще участва с политически фигури в управлението.

„Няма никакъв смисъл в това някои от нашите политически фигури да вземат министерства, от които просто нищо не разбират. То просто е безсмислено. В края на краищата трябва да има специалисти в конкретния ресор. Трябва да са специалисти хората, които ще поемат съответното министерство, а не да са политици – те фактически никаква работа няма да вършат, защото не разбират нищо”, обясни Симеонов.

На въпрос кои според не го са партии - еднолични търговци той посочи „Атака” и допълни, че до голяма степен и ГЕРБ действат така.

Симеонов каза още, че не мисли, че отношенията между ПФ и ГЕРБ са влошени. „Вчера имахме преговори и на тях всичко беше много позитивно, бих казал много конструктивно и се обединихме около няколко общи позиции, които г-н Борисов изказа после на трибуната”, посочи той.

Плевнелиев започва консултациите в петък

Президентът Росен Плевнелиев започва в петък - 31 октомври, консултации с парламентарно представените партии и коалиции, съобщи прессе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com