Симеонов: Преди отговора си ще говоря с Цачева и с Бинев

15138
Симеонов: Преди отговора си ще говоря с Цачева и с Бинев
Снимка: БГНЕС

Ще говоря със Слави Бинев и Цецка Цачева и ще дам отговор. Това каза пред журналисти на Втория конгрес на НФСБ съпредседателят на „Патриотичния фронт – НФСБ и ВМРО“ Валери Симеонов.

Относно това, че председателят на НС Цецка Цачева иска оставката на Слави Бинев като председател на Комисията по култура и медии, Валери Симеонов коментира, че сега научава от медиите, тъй като е на конгрес.

Най-накрая: ПФ ще продължи подкрепата си за кабинета

Постигнатото съгласие между Реформаторския блок и Патриотичният фронт относно кандидатурата за заместник-министър на отбраната и за зам...

 „Няма да избързвам с отговора. Дайте ми възможност да се запозная. Ако трябва, ще говоря с г-жа Цачева, ако наистина я е поискала. Предпочитам да не коментирам гилдията, която протестира. Това е трупата на Народния театър и един човек, който доколкото знам е режисьор там – Александър Морфов, който използва махленски език и обидни квалификации и не искам да го коментирам“, заяви Симеонов.

Той посочи, че всеки проблем може да намери своето решение, стига да бъде търсено. „В случая не виждам желание от страна на тези, които протестират да търсят решение на проблема. Виждам категорична дискриминационна позиция. Поканихме ги да разговарят, за да чуем поне един аргумент. До момента не съм чул нито един сериозен такъв“, каза още Валери Симеонов.

Не сме стигнали до точката за ръководството на НФСБ. Ако не ме изберат, няма да плача. Досега сме гледали само устава, каза Симеонов. И коментира, че не може да говори за никакви номинации за постове. „Ще бъдат представени, когато ги поискат ГЕРБ. Ако те приемат нашите предложения на Патриотичния фронт и Реформаторския блок, ще представим тези кандидатури. Съответно най-важният въпрос за нас е уреждането на това спиране на новините на турски език по БНТ. Не сме се отказали от това, настояваме и сме се обединили с РБ за това“, посочи Симеонов.

Той поясни, че РБ не са поканени на конгреса, защото не смятат, че са партия от патриотичния сектор. „ГЕРБ също не са патриотична партия и затова не са поканени и те. Подкрепяме програмната декларация и правителство, което ще я изпълнява“, добави още Валери Симеонов.

Патриотичният фронт е взел решение за подкрепата си към правителството

На среща с формацията вчера разговаряхме за вземане на решение по отношение на казуса със заместник-министъра на отбраната Орхан Исмаил...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com