Симеонов: Президентът можеше да направи малко икономия като не назначава толкова много министри

16668
Симеонов: Президентът можеше да направи малко икономия като не назначава толкова много министри

Президентът можеше да направи малко икономия като не назначава толкова много министри, коментира служебният кабинет Валери Симеонов, съпредседател на НФСБ, предаде Фокус.

„Според мен в служебното правителство да се възпроизведе едно нормално правителство, избрано за 4-годишен период, не е правилно. Аз мисля, че президентът можеше да направи малко икономия като не назначава толкова много министри, защото големите амбиции и супер очакванията, които възлага на това правителство показват за пореден път, че този човек не е в час“, коментира той. По неговите думи, важни в кабинета са трима министри. „Всички останали да бъдат просто обединени или пък трябва да ви кажа, че ако сега президентът ги прати на плажа повечето, България нищо няма да загуби и няма да се усети“, посочи Симеонов.

Сидеров: Поръчковите протестъри стават министри

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров коментира назначаването на Виктор Стоянов за зам.-министър на културата, известен с това, че беше един...

Той посочи на първо място министърът на финансите. „Финансовата дупка, в която се намира държавата трябва да бъде спешно запълнена. Митниците са разграден двор. За една година бяха сменени трима началници на митници, което фактически докара Митниците до пълна анархия. Там продължават да се работят партийните схеми и отчисленията за митническите тартори, а това е един много сериозен приходоизточник, който трябва да бъде затегнат. Сривът в събираемостта на ДДС, основният данък за България, също трябва да бъде компенсиран и всичко това лежи на плещите на министъра на финансите и естествено на служебния премиер“, коментира Симеонов. По неговите думи, другите двама важни министри са министърът на правосъдието Христо Иванов и най-вече министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов. „Тия хора трябва да не спят, както се казва, но трябва така да направят, че доста преди изборите да има вкарани и осъдени за по 8 г. в затвора за купуване и за опити за подготовка за купуване на гласове, за да сме малко обнадеждени, че при тези избори няма да има такова масово купуване, каквото имаше на предните избори. Ако това не стане служебното правителство ще бъде поредния провал на Плевнелиев“, категоричен бе Симеонов. По неговите думи, възложените от президента задачи на служебния кабинет не са по силите и на нормално правителство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика