Симеонов: Турция проведе религиозно мероприятие в НС

6703
Симеонов: Турция проведе религиозно мероприятие в НС
Снимка: БГНЕС

„Патриотичният фронт - НФСБ и ВМРО" излезе с декларация срещу проведеното в НС официално честване на „Рождената дата на пророка Мохамед", предаде „Фокус".

Председателят на парламентарната група Валери Симеонов заяви на брифинг, че на 18 април 2015 Главното мюфтийство на Мустафа Хаджи и Център за цивилизацията Балкани - Blamed е организирало концерт в най-голямата зала на българския парламент.

Симеонов: Ще завършим процеса на отстраняване на ДПС от властта

Успех на Патриотичния фронт и на цялото Народно събрание и общество е процесът на отстраняване на кадрите на противоконституционната ...

„Там те изнесоха класически концерт на софистка музика. Неофициална делегация на Република Турция взе участие в концерта, като за целта заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов придружаваше около 40 души, които присъстваха на мероприятието. То се проведе скрито от българската общественост и медии. В една редица бяха наредени непримиримите врагове от партията „Свобода и достойнство" и ДПС, както и мюфтии. Това се случи в навечерието на годишнината от Априлското въстание и непосредствено след апела на Европейския парламент към страните-членки да гласуват декларации за признаване на арменския геноцид”, обясни Симеонов.

„От ПФ сме изключително разтревожени, че неофициална делегация от Турция провежда религиозно мероприятие в българския парламент", заяви още той. По думите му това мероприятие е с медийното партньорство на обществените медии БНТ, БНР и БТА. „Дали всяко изповедание може да наеме залата за своите нужди? Целият ислямски свят отрича култа към пророка Мохамед. Става дума за сектантска проява", добави Симеонов.

Според него е напълно спекулативно използван българският парламент, за да се покаже на целия ислямски свят, че в него се извършват религиозни обреди. „Това е една провокативна акция, организирана от турската страна. Целта й е да се докаже, че в България религията не е отделена от държавността, както е по Конституция. Г-жа Цачева я видяхме за първи път тази сутрин. Поставихме въпрос пред ръководството на НС, като ни отговориха, че всеки може да наеме тази зала срещу 1500 лв. за цял ден и 900 лева за половин ден", обясни Симеонов.

Валентин Касабов допълни, че това, което се случи в НС, е жива перверзия. „България е част от амбициите, които отдавна Ердоган демонстрира, че сме част от старата Османска империя. Всичко е наобратно до момента, в който ДПС продължава да се е вкопчило във властта. Коранът изконно се чете на арабски. Когато от ДПС говорят за езика на омразата, нека погледнат основата, върху която са стъпили. Омразата лъха от тях, а не от нас", заяви Касабов.

Симеонов: Без задължително гласуване и местните избори ще бъдат съсипани

Трябва да сме тъжни и разочаровани, че на есенните избори за местно управление няма да има задължително гласуване - това, което обещава...

Борис Ячев посочи, че от ПФ ще предложат промяна в правилника на НС от гледна точка на наемането на такива зали, защото това е недопустимо.

„Това мероприятие мина в едно медийно затъмнение, единствено излъчващото се по турските национални канали. Единствено телевизия СКАТ успя да го заснеме. Нямаме нищо против различните религиозни общности да почитат каноните си, но не смятаме, че това трябва да е в българския парламент. Ще предложим съответните промени, за да не се допускат повече подобни неща", каза още Борис Ячев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика