Симеонов: Утре ще кажем за подкрепата към правителството

7190
Симеонов: Утре ще кажем за подкрепата към правителството
Снимка: БГНЕС

Все още нямаме решение на групата за подкрепата към правителството, утре ще го обявим. Това заяви председателят на парламентарната група на Патриотичния фронт Валери Симеонов пред журналисти в парламента, предаде „Фокус”.

„Решението ще бъде колективно”, добави Валери Симеонов.

Цветанов: Отговорихме на всички въпроси на ПФ

Не разглеждам декларацията, представена от Валери Симеонов като ултиматум, защото ултиматумът е форма за трупане на популярност. Това к...

Той уточни, че са провели срещи с ръководството на ГЕРБ и министри като изрази удовлетворение на начина, по който е подходено по поставените от тях въпроси.

„Работим по всички точки”, поясни Симеонов и добави, че подхода е конструктивен.

На въпрос с кои министри са провели среща, Симеонов разясни, че това са вътрешния министър Румяна Бъчварова, Милка Гечева - началник на ДНСК, финансовия министър Владислав Горанов, председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов от гледна точка на законодателните им предложения, за които по думите на председателя на Патриотичния фронт ще е необходима подкрепата на ГЕРБ.

Като теми, за които не са доволни, Симеонов посочи борбата с битовата престъпност и отлагане само с месец увеличението на цените в енергетиката.

Ревизоро ще сезира КС заради правилата за избор на нов управител на БНБ

Депутатът от Патриотичния фронт Емил Димитров - Ревизоро ще сезира Конституционния съд във връзка с правилата за избор на нов управител...

"Решението ще го вземем на заседание на група, тъй като има точки, по които се работи. Ще имаме още няколко работни срещи. Ще направим пресконференция утре, на която ще ви информираме, както за изпълнението на тези 7 точки, така и за неизпълнението, ако има такова останало. Ще знаете какво е решението ни утре. Предметът на срещата ни бяха точно тези 7 точки. Както виждате, доста време отне с представяне на съответните доказателства. Позицията ни ще бъде колективна", обясни Симеонов. Той посочи, че са държали също и Цветан Цветанов да присъства, тъй като е председател на ПГ на ГЕРБ. "Поставили сме точки, които са изпълними и са важни за България. За някои от точките не сме поставили едномесечен срок. За битовата престъпност говорихме 1 час и 30 минути", подчерта Валери Симеонов.

Другият съпредседател на "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" Красимир Каракачанов заяви, че духът на срещата е бил много добър, делови и конструктивен. "Няколко пъти идваше министърът на вътрешните работи, финансовият министър. Точките, свързани с енергетика и битова престъпност, няма как да се случат за един месец. Важното е да започне да се работи", каза още Каракачанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика