Симеонов: Възможно е Патриотичният фронт да се разцепи

24624
Симеонов: Възможно е Патриотичният фронт да се разцепи
Снимка: БГНЕС

Възможно е разцепление в Патриотичния фронт заради казуса "Орхан Исмаилов". Това стана ясно от думите на лидера на НФСБ Валери Симеонов пред журналисти в кулоарите на Народното събрание, предаде БГНЕС.

Възможно е двете партии в коалицията - НФСБ и ВМРО, да излязат с различни позиции след решението на премиера Бойко Борисов по казуса, което в ПФ все още очакват, призна Симеонов. "Ние сме различни партия, съжалявам, ама те са си в правото да си вземат решение, какво да направя", каза Симеонов в отговор на въпрос дали е възможно разцепление. Въпрос на бъдеще и на разговори е как двете партии ще работят при подобен вариант, стана ясно от думите му.

Според Симеонов такъв сценарий не е желателен, но е възможен. В сряда лидерите на НФСБ и ВМРО Валери Симеонов и Красимир Каракачанов бяха на среща с премиера Борисов, за да го информират за своята позиция във връзка с назначението на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната. Още след самото назначение на Исмаилов и реакцията на НФСБ, стана ясно, че позициите на ВМРО и НФСБ за това назначение може би не са съвсем идентични.

"Даже и без Патриотичния фронт до момента по много въпроси има мнозинство. Много често ДПС подкрепя ГЕРБ, много често и БДЦ", каза още Симеонов.

По думите му нормално е да има едно непостоянно мнозинство и да се търси подкрепа или съдействие по различни теми, като това го има в много други парламенти по света. "Само в България сме свикнали на едно мнозинство, което желязно да налага своята воля", каза той.

ПФ ще чака до седмица отговор на казуса "Исмаилов"

До седмица премиерът Бойко Борисов ще даде отговор на Патриотичния фронт за бъдещето на Орхан Исмаилов в Министерството на отбраната. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика