"Синьо единство" напуска "Десните"

18466
"Синьо единство" напуска "Десните"
Снимка: БГНЕС

Създадената от Надежда Нейнски партия „Синьо единство" напуска коалиция „Десните", става ясно от съобщение на формацията. Решението е било взето от Националното представителство на партията на 26 ноември.

От формацията обясняват действията си с резултата от парламентарните избори на 5 октомври. Тогава коалиция „Десните" (учредена в началото на август 2014 г. от партиите „Български демократически форум", „Единна народна партия" и „Синьо единство") получи 0,22% от гласовете на избирателите или 7234 действителни бюлетини. Според „Синьо единство" този резултат е показал, че „коалиционните формати в традиционната десница не генерират нужното доверие сред десните избиратели" и повтарят тезата си, че е необходимо да бъде създадена нова единна дясна партия.

Капон и "Синьо единство" учредяват нова дясна коалиция

"Единна народна партия" на Мария Капон, създадената от Надежда Нейнски "Синьо единство" и "Български демократически форум" учредяват ут...

„Членовете на Националното представителство изразяват съжаление, че концепцията за надграждане на традиционната десница чрез създаване на единна партия не срещна подкрепа у останалите партии и гражданите от коалиция „Десните", които имат категорични предпочитания за развитие само и единствено в коалиционен формат. На този етап това разделя пътищата на „Синьо единство" и коалиция „Десните", се посочва в съобщение на партията.

От формацията казват, че ще продължат да участват в дебата за създаването на единна дясна партия, която да обедини всички съществуващи формации, осъзнаващи тази необходимост.

„Синьо единство" остава с подадена ръка както към коалиция „Десните", така и към всички партии и граждани, които постепенно узряват за идеята за единна партия и са склонни да дебатират по темата", се посочва в съобщението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика