Слави Бинев: Нападат ме, защото сега ще надзиравам тези, които ме очерняха

15482
Слави Бинев: Нападат ме, защото сега ще надзиравам тези, които ме очерняха
Снимка: БГНЕС

Изключително неудобно се чувствам да бъда нападан от хора, които не ме познават и които са се поддали на клишетата. Смятам, че един човек тряба да бъде съден по неговите действия. Аз съм съден предварително, което ми е изключително неприятно. Затова мисля да се противопоставя на изкривения образ за мен, подчерта депутатът Слави Бинев. Още вчера, 2 декември, той отказа да се оттегли от поста председател на Комисията.

Знаете ли, едно време това, че ме свързваха с образа на мутра и „Биад” не ми пречеше. Но може би сега дойде времето да се преборя и да не ме очернят. Изведнъж дойде време лошото момче да надзирава тези, които го оплюват, посочи Бинев пред Нова телевизия.

"Ранобудните" на протест срещу Сидеров, Пеевски, Бинев и Рашидов

Позабравените "Ранобудни студенти" отново се появиха на обществения и политически хоризонт. Заради "абсурдни назначения в държавната ад...

Ако този бунт, който сега се разиграва, се беше рекламирал през 2012 година, когато тръгнах срещу Бойко Борисов. На 22 септември, 2012 година, 20 хил. души тръгнаха срещу Борисов, но нямаше кой да ме отрази, продължи депутатът. И сега Слави Бинев ще се бори с Борисов ли – на този въпрос Слави Бинев взе да обяснява как бил набеден, че организирал платени протести. Казах, че е имало платени протести срещу мен, заяви народният представител. Един човек, който държи всички медии, може да се представи по-добре от човек, който е трън в очите на медиите, уточни Бинев.

В България е много лесно да скочиш и да биеш някого, който е паднал на земята. Аз се оттеглих, когато тръгнаха протестите срещу Борисов – аз се захващам и скачам, когато никой не се занимава, продължи народният представител.

Защо не ме оставиха като контрапункт на правителството – аз съм срещу правителството. Вместо да ме подкрепят, за да бъда коректив, те тръгват срещу мен – защо, попита Бинев. Аз бях най-подходящият човек, за да има и свободна преса, добави той. Няма по-голям критик и по-поготвен от мен за тази роля. А парламентът е органът, който критикува управлението, смята Бинев.

Това е един самодоволен, неграмотен и арогантен простак. Това е човек, който трябва да е най-много управител на плувен басейн. Искам възмездие за погубения живот на родителите ни, на децата ни – това ще стане само с бунт, възмути се режисьорът Александър Морфов в блиц интервю пред Нова телевизия.

Недоволството срещу Слави Бинев расте

Топката по отношение на назначението на Слави Бинев за председател на Комисията по култура и медии в парламента е при „Патриотичн...

Слави Бинев отвърна, че той е давал пристан на дейци на културата в своите заведения. Аз водя битка с това управление, продължи депутатът. Веднага той беше попитан как е срещу управлението, което „Патриотичният фронт” подкрепи. Бинев обясни, че може да е имало нещо тайно, което да не позволява нормална комуникация.

И аз като Александър Морфов искам възмездие. Морфов не се е бил в „Биад” само защото не са го нападали. Ако е мъж, ще се бие, обясни Бинев. Ако няма държава, аз ще се защитя сам – това е задължение на всеки български мъж, подчерта народният представител. И не даде възможност дори да се изброят скандалите, в които е бил замесен, докато се подвизава като собственик на заведения в София и е имал контакти с хора като покойния Георги Илиев. Всеки един предприемач през онези години, който успяваше, криминалният свят го натискаше. Мен ме отвлякоха, защото не позволих да ми вземат бизнеса, разказа Бинев. Най-големите проблеми в живота ми създаде отказа да стана доносник на Държавна сигурност. Виждам, че се ядосвате, че не можете да превърнете една жертва във виновник, иронично каза Бинев на водещия на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев.

Не мога да се сетя в момента за какъв рекет от страна на Бойко Борисов е имало – много ми станаха темите, продължи Бинев относно въпроса защо протестира срещу лидера на ГЕРБ. "Те" си мислеха, че ми поставят капан като ме слагат за председател на Комисията за култура и медии, което е глупост. Значи капан или глупост, попита Виктор Николаев. Имате право първо да ме изслушате, после да ме питате, засегна се Бинев. Не очакваха просто човек в конфликт с медиите да е най-добрата кандидатура за поста, завърши народният представител. И посочи, че "те" са ГЕРБ. Начело на културата ще има човек, който ще отиде и ще каже, че не иска за сектора 4 промила, а 6 промила финансиране - не човек, който ще отпуска някакви средства и ще е добричък.

Цялото общество е опряно в страната - тези, които ми се противопоставят, са бюджетните медии. На въпрос кои са тези бюджетни медии, Бинев не отговори, а само въздъхна. И продължи, че "те" не искат ревизия, защото "това ми е един от талантите". Медиите трябва да бъдат осветлени до физически лица, защото ние сме в края на класациите за свобода на словото.

ГЕРБ се обясняват за Бинев, и те правили компромиси

Патриотичният фронт поискаха техни хора да председателстват три парламентарни комисии, за да съответства работата им на ангажимента да ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика