След КСНС: Пари за отбрана няма

5747
След КСНС: Пари за отбрана няма
Снимка: БГНЕС

За 2015 година нямаме възможност и го казвам на всички партньори – първо пенсиите, инфраструктурата, образованието. Това заяви пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти след заседанието на КСНС на въпрос дали имаме финансова възможност за отбрана, предаде „Фокус”.

„За 2016 година, с парите, които събират НАП и „Митници”, са доста повече и мерките, които сме взели за борбата с корупцията и контрабандата, ще осъществим и реформата в армията”, обясни той.

БСП напусна КСНС при президента

БСП напусна предсрочно заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност при президента Росен Плевнелиев. Като мотив социалис...

Борисов подчерта, че не са виновни, че години наред са били купувани фрегати без въоръжение. „Все едно са купували риболовни траулери или вертолети, които нямат никакво въоръжение. Сега всичко да се изсипе в най-голямата криза на нашата глава. 2015 – нулева, от 2016 нагоре до 2024 година ще влезем в рамките. Всички това го знаят. Никой не ги караше да събарят КТБ и да даваме 3.5 млрд. сега. Тази година толкова, от годината имаме по-големи приоритети в момента”, обясни той.

За изтребилите, премиерът отговори, че ще бъдат закупени, когато има пари.

Предприети са действия за разработка на нови стратегически документи. МС ще разработи нов план за развитие на въоръжените сили на Република България. Това пък каза президентът Росен Плевнелиев.

„Членовете на КСНС подкрепят ненамаляването на средствата на отбрана. Въз основа на изнесения доклад, КСНС отправя следните препоръки - МС да внесе в НС за обсъждане Програма за развитие на отбранителните способности на въоръжените сили на Република България, изпълнителната и законодателната власт да осигурят ненамаляването на средствата за отбрана", заяви Плевнелиев. Той посочи, че предстоят много дебати в парламента. „Приехме принципи, които ще помогнат да стъпим на здрава основа", каза още Росен Плевнелиев.

Протест и контрапротест пред президентството

Два протеста се провеждат пред сградата на президентството, където в момента заседава Консултативният съвет по национална сигурност с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика