След Кюстендил, Дупница и Ямбол, въстава и Габрово - срещу Четин Казак

50811
След Кюстендил, Дупница и Ямбол, въстава и Габрово - срещу Четин Казак

Габрово въстава срещу решението Четин Казак от ДПС да стане депутат. Неговият резултат е седми в региона, а в града е получил под 300 гласа. Въпреки това с гласовете от чужбина Казак взима четвъртия мандат.

Ние разбрахме едва вчера, но в понеделник ще извадим черешовото топче, заканиха се местните.

Протестиращи дупничани изпълниха площада, поискаха магаре за депутат

ЦИК да обясни как ДПС вкараха депутат с 800 гласа, призова кметът на Дупница Методи Чимев. При 62 хил. гласували в областта ДПС успя д...

Те заявиха, че напрежението в града ще ескалира. Те са категорични, че системата за преразпределяне на мандати не работи и се получава подмяна на вота, съобщава ТВ7.

По-рано в Дупница се проведе протест заради влизането в парламента на депутата от ДПС Александър Методиев - Бат Сали, без нужната подкрепа от региона, но с гласовете от чужбина. В Кюстендилска област ДПС е едва осма сила с около 800 гласа, което стана повод за бурно недоволство от страна на кюстендилци и дупничани.

В последствие бе съобщено, че в понеделник в 12 ч. жители на Кюстендил ще блокират международния път за Македония. По същото време дупничани ще блокират главен път Е-79. Ако трябва ще блокираме и жп линията, закани се Петър Кашкин - един от протестиращите срещу това Александър Методиев-Бат Сали да стане депутат от Кюстендилския избирателен район, след като е получил едва 800 гласа.

"Това е унижение! Не може да убеждаваме хората да гласуват и накрая да се получава това", заяви председателят на Общинския съвет на Кюстендил Иван Андонов.

"Започваме борба за справедливост и равноправие, за да не бъде подменян вотът ни. Ще се борим до последно - за промени в Изборния кодекс", закани се той.

Мая Манолова обвинява ДПС в купуване на гласове

Мисля, че провокацията на ДПС към Кюстендил започва не от избора на Александър Методиев, а от номинацията на Движението на Бат Сали кат...

Днес протест срещу несправедливото разпределение на мандатите имаше и в Ямбол. Протестът започна пред сградата на Областна управа.

Съгласно обявеното решение на ЦИК ГЕРБ Ямбол губи един мандат, който отива при ДПС. От четирите мандата в Ямболско един е за ГЕРБ при получени 18 647 гласа; 2 мандата за коалиция БСП - лява България при получени 13 834 гласа и един мандат за ДПС, която събира 3723 гласа в региона.

Организатори на протеста са ПП ГЕРБ Ямбол, които заявяват, че в случая става дума за безпрецедентна подмяна на вота на избирателите.

„Няма как политическата сила, спечелила безапелационна победа в региона с 32,75 на сто от гласовете на хората да има един депутат, а БСП (с 24,29%) да получава два депутатски мандата. Още по-трудно може да се приеме мандатът, който ДПС получава в Ямболско, при положение че партията има едва 6-ти резултат с 6,5%от гласовете", пише в обръщение към гражданите.

 

Кметът на Кюстендил: В понеделник блокираме международни пътища

В понеделник ще бъдат блокирани международни пътища в знак на протест срещу преразпределението на гласовете от чужбина и изпращането на...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика