След като не дойде в НС, Борисов се изказа за заема във Facebook

18455
След като не дойде в НС, Борисов се изказа за заема във Facebook
Снимка: БГНЕС

Благодаря на всички парламентарни групи, на всеки един от депутатите, който с гласа си подкрепи споразумението за консултантски услуги при управлението на държавния дълг. Този акт не беше подкрепа към ГЕРБ и управляващите, а акт за стабилност на държавата. С днешната ратификация не поемаме и лев нов дълг. Това оповести чрез Facebook премиерът Бойко Борисов.

Припомняме, че днес цялото правителство беше в Народното събрание, но без Борисов. Заради темата "външен дълг" редовното заседание на Министерския съвет беше отложено за петък, 27 февруари.

Гечев атакува: Горанов защо не иска ПИБ да си върне заема предсрочно?

Числатата, дадени на сайта на финансовото министерство, са категорични – още 4,6 млрд. лева трябва да платим през тази година, за...

"В същото време съм длъжен да напомня, че цяла година повтарях, че правителството на Орешарски вдига дефицита. След като сме приели да има дефицит, днес се налага всички да плащаме сметката. Държа всички да знаят, че правителството полага неимоверни усилия да събере повече пари и резултатите вече се виждат", посочи Борисов.

И допълва: "Въпреки това, дефицитът е 2,5 млрд. лв. Но аз вярвам в реформаторския капацитет на мнозинството. Приемам критиките, че може би в началото не комуникирахме по най-правилния начин ратификацията, заради това и отложихме с една седмица гласуването. Радвам се, че днес информационната неяснота беше преодоляна. Обществото очаква от нас стабилност и реформи, затова нека си свършим работата. Призовавам всички, когато става дума за национални приоритети, да надмогнем тесния партиен популизъм и да се държим отговорно".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика