Служебният кабинет действа в полза на ГЕРБ, смята Ангел Найденов

25154
Служебният кабинет действа в полза на ГЕРБ, смята Ангел Найденов
Снимка: БГНЕС

Кабинетът "Близнашки" и ДКЕВР подготвят терена с оглед евентуално идване на власт на ГЕРБ. Това се забелязва във всяка област, включително и в енергетиката - например решението за поскъпване на тока. Така смята бившият министър на отбраната Ангел Найденов, който е водач на листата на Коалиция "БСП Лява България" във Варна, предаде БГНЕС.

Найденов беше категоричен, че нищо не налага поредното рязко увеличаване на цената на електроенергия, преди да бъдат използвани всички възможности, които дават преговорите за намаляване на цените. По думите му е напълно неуместно увеличаването на цената на електроенергията да се прави преди да е конституиран новият парламент и преди да са създадени механизми, които да осъществяват контрол върху дейността на държавните органи в сферата на електроенергията.

"Вярно е, че ДКЕВР е независима комисия, но дали е независима след погрома върху състава и, осъществен от служебното правителство", попита Ангел Найденов и добави, че отговорността за повишаването на цената на електроенергията трябва да се носи и от ГЕРБ, тъй като служебният кабинет действа под тяхна диктовка.

Найденов е изненадан, че до този момент никой не обсъжда механизми за компенсиране на хората, които ще бъдат най-засегнати от поскъпването на цената за електроенергия. "Не се обсъжда и как би се отразило подобно увеличение върху малкия и среден бизнес. С едно решение ДКЕВР и служебното правителство са на път да провалят всичко, което беше направено в рамките на нашето управление през последните 14 месеца", каза още Ангел Найденов.

Найденов: Имаме средства в КТБ, но това не ни е проблем

Нямаме средства в КТБ, които да представляват проблем за Министерството на отбраната. Това каза ресорният министър в оставка Ангел Найд...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика