Служебният правосъден министър бил със спрени адвокатски права

20094
Служебният правосъден министър бил със спрени адвокатски права
Снимка: БГНЕС

Христо Иванов - министърът на правосъдието в новия служебен кабинет, е бил лишен от правото да упражнява адвокатската професия в последните години. Информация за това се появи първо в електронни медии, а днес бе потвърдена и от самото правосъдно ведомство.

Ето какво гласи пълният текст на изявлението на МП:

"Наложените наказания, посочени в материала са по чл. 133, ал.1 от Закана за адвокатурата и са свързани с неплащане в срок на членски внос към Софийска адвокатска колегия.

Цитираните нарушения не са свързани с уронване престижа и достойнството на професията или нарушаване на професионалната етика и морала и не нарушават адвокатска тайна.

Предвид ангажираността на Христо Иванов в неправителствения сектор, той не е упражнявал адвокатска професия в последните години.

Министърът ще плати наложената глоба, както и изискуемите членски вноски, за да бъдат възстановени адвокатските му права."

Държавата обмисля законодателни промени заради бягствата от правосъдие

Държавата има нова идея за законодателни промени заради бягствата от правосъдие. Най-скандалните случаи са с изчезналите братя Галев...

Според сайта "Гласове" Христо Иванов е бил порицаван служебно 10 пъти, наказван е и с парични глоби, преди правата му да бъдат отнети.

При встъпването си в длъжност вчера Иванов заяви, че би искал да реформира съдебната система. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети Климент Охридски“. Специализира във Fulbright/Hubert Humphrey Fellowship Program, Washington College of Law, във Вашингтон (САЩ) в областта на правото на национална сигурност и процедурите по съдебни назначения в САЩ. От 2002 г. до 2006 г. е независим консултант по проекти на международни институции, програми за международна техническа помощ и частни клиенти, свързани с оценка на законодателството и утвърждаване върховенството на закона.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика