Софиянски: Борисов е най-слабият министър в правителството си

9979
Софиянски: Борисов е най-слабият министър в правителството си
Снимка: БГНЕС

Самочувствието на „Сириза” в този момент ме дразни. Референдумът, който тя прави, е стъпка към задълбочаване на кризата, бягство от отговорност. За мен референдумът е признак на слаб политик – кой ще ти реши въпросите, по които ти си експерт, попита риторично Стефан Софиянски в интервю пред Нова телевизия.

Да сме наясно – гъркът в криза е по-добре от българина при Борисов. Урокът за нас от Гърция е как да усвоим изключително добре европейските средства. Атина взе много заеми, но голяма част е изразходвана по неправилния начин, както и България го прави, защото този привлечен ресурс не подобрява стандарта и БВП, каза Софиянски. Той защити тезта, че ЕС не ни е налагал ограничения – „спирачките” си стоят от 1997 година.

ПФ остава зад правителството, строго ще следи за битовата престъпност

Патриотичният фронт продължава да подкрепя правителството. Това беше съобщено на пресконференция в Народното събрание от съпредседатели...

Като изключим КТБ, другото при банките през тези години беше наред. Но КТБ беше свързана с управляващите сили през новия век – БСП и ГЕРБ основно. Тясната връзка с КТБ накара големите партии да я закрият, а тя можеше да бъде спасена. Но ако беше спасена, можеше да се покажат определени тайни, смята бившият столичен кмет.

Дразня се от липсата на амбиция в състезанието „Европейски съюз”. Нашите управляващи са мързеливи, те следват проблемите, не се борят да ги предотвратят. Например стане катастрофа – проверяваме автобусите. Да не говорим за енергетиката – сега се говори как ще доставяме газ от Азербайджан. Кой е по-близо до Азербайджан – Гърция или ние, попита Софиянски. Приетото от всички последно българско място в ЕС показва липсата на познания, на воля да се взимат решения, на мързел, добави той.

Най-слабият министър в кабинета „Борисов” е Борисов. Когато си премиер, трябва да знаеш повече от другите и да си водещ, подчерта Софиянски. Той се възмути и от задкулисните игри преди местните ни избори, използвайки думата „дирижирам”. Манталитетът отпреди 10 ноември явно е останал, смята бившият столичен кмет.

Софиянски посочи като много тежък момент смъртта на баща му, а като голяма обида определи изваждането на негова „фалшива партийна книжка”. Никога не съм искал да бъда партиен член, обаче се появява изведнъж документ, който никого не го е минало – и как ще убедиш другите, че не е така, като си в обществения живот, каза бившият кмет на София.

Орешарски: Не бих ревизирал нито едно от решенията си

Аз не съм политик, така че политическа отговорност не мога да понеса. Не бих ревизирал нито едно от решенията си. Никога не съжалявам з...

Попитан за делата срещу него – заради заменките на апетитни имоти, Софиянски заяви: „Нека да оставим”. Той беше оневинен по тези дела. Не знам кой имаше интерес да има дела срещу мен – мога само да предполагам, посочи Софиянски. Тежко ми беше, имаше непрекъснат натиск – децата ми виждаха непрекъснато по телевизията разни „янеяневци”, които ме вкарваха в затвора за по десет години през ден.

Софиянски публично призна, че съпругата му Алиса го е подкрепяла безрезервно и заяви следното: „За нея бих се оженил отново”. И определи като проблем, който не е решил като политик, проблемът с кучетата по улиците на София. В част от очите на обществото винаги ще си обвиняем - каквото и решение да вземеш. Той добави и, че сега отпадъците на София се стоварват на същото депо, заради което той самият падна от местната власт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика