Соломон Паси: Русия иска да изгради военно присъствие не в Сирия, а към Средиземно море

3733
Соломон Паси: Русия иска да изгради военно присъствие не в Сирия, а към Средиземно море
Снимка: БГНЕС

„Русия удря враговете на Башар Асад, но сред тези врагове може да има и клетки на „Ислямска държава“. Русия има добре очертан интерес в Сирия. Тя иска да изгради трайно военно присъствие не в Сирия, а към Средиземно море. Чрез този военен излаз Русия ще иска да контрира присъствието на НАТО в Средиземно море“. Това коментира в студиото на БНТ политикът Соломон Паси.

Дните на Башар Асад на президентския пост са преброени, твърди Соломон Паси. Той подчерта, че Асад е изключително вреден за Близкия Изток, посочва Topnovini.bg.

Соломон Паси: Да кажем ние какво сме дали на Русия

Западът има нужда от Русия и иска да работи с нея. По въпроси като борбата с „Ислямска държава” и бежанската криза той няма...

„Той ще трябва да отстъпи поста. За съжаление договорката между САЩ и Русия преди време също беше вредна. Те поставиха на Асад условието да махне химическото оръжие. Така на практика го оставиха да се занимава с другите останали оръжия“, припомни Паси.

Той коментира рисковете за България от бежанската криза, като обясни, че заради нестабилната икономическа среда у нас, страната ни не е атрактивна за мигрантите.

„Първо трябва да правим подбор на мигрантите. Нека в България приоритетно да дойдат хора, които знаят български език. Масово арабски студенти са завършили Софийския университет. След това се стига и до мерките за възпиране, които са част от комплексната политика“, каза Соломон Паси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com