Соломон Паси напуска НДСВ

31301
Соломон Паси напуска НДСВ
Снимка: БГНЕС

НДСВ реализира две от петте национални каузи след Априлското въстание. Достойнството му ще се съхрани с тържествено закриване. Дотогава напускам партията. Това написа Соломон Паси днес в официалния си профил в Twitter и подкрепи думите си с писмо до конгреса на НДСВ, и Националния и Политическия съвети на партията.

"Присъединих се към НДСВ - и по-точно към екипа на Цар Симеон II - през април 2001 г. с намерението да въведем България в НАТО и ЕС, с което се справихме през следващите шест години. Бях всеотдайно ангажиран с отбора на НДСВ, както през славните години на България (2001-2007), така и през годините на застой и упадък - и в държавата, и в партията, от 2008 г. насам. След 2007 г. България изгуби посока, а българите надежда. Очакванията ми, че НДСВ може да ги възстанови гаснеха постепенно и съвсем изтляха в годината между последните парламентарни и европейски избори (2013-2014)", заявява в писмото до партията Соломон Паси.

"Разбрах, макар и по-бавно от мнозина от вас, че закриването на НДСВ е най-триумфалният му възможен финал, който да консервира за поколенията образа и обаянието на формацията. Юридическото закриване е далеч по-достойно от унизителната политическа мимикрия, на която шепата мохикани вече са подложени. От месеци насам не проумявам логиката на хаотичното, но хиперактивно лутане на върховното ръководство на НДСВ и на нестихващите му противоречиви изявления, сигнали, действия и съглашения, а за неговата мотивация мога само да се догаждам. Те, обаче, не ме вдъхновяват или респектират, поради което не съм готов да се отъждествявам с тях.

Затова, като оставам убеден в либерализма като основен инструмент на прогреса, напускам Политическия съвет и Националния съвет и замразявам, тоест, формално прекратявам, членството си в НДСВ", заявява Соломон Паси.

В заключение той дава заявка за диалог с някое бъдещо и по-надеждно ръководство на НДСВ.

Селфито завладя и родната политика

След като миналата година Барак Обама, Дейвид Камерън и датската премиерка Хеле Торнинг-Шмит си направиха прословутото селфи на погребе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика