Според Местан спорът между Цветанов и Пеевски е оздравителен

9589
Според Местан спорът между Цветанов и Пеевски е оздравителен
Снимка: БГНЕС

Има много проблеми на сигурността на България и на българските граждани, които несъмнено трябва да се решават от Цветлин Йовчев и екипа му. Но точно тази тема за искане на вот на недоверие беше голяма политическа грешка от страна на колегите от ГЕРБ. Това каза пред bTV лидерът на ДПС Лютви Местан.

Той добави, че все пак е имало смисъл от вота, понеже са се получили дебати по темата и хората са видели две коренно различни концепции относно управлението на МВР. Господин Йовчев трябва да ускори някои от реформите, които е предприел, но смята Местан. Аз мисля, че спорът между Цветан Цветанов и Делян Пеевски също е оздравителен. Трябва да спрем да говорим за задкулисието като абстрактно понятие, защото в последните месеци се вижда, че задкулисието има своето проявление в лицето на лидерите на ГЕРБ, каза председателят на ДПС.

Местан: Ако задължителният вот беше панацея, щеше да го има в развитите демокрации

Ако задължителният вот беше панацея, щеше да го има във Франция, САЩ и други развити демокрации. Това каза председателят на ДПС Лютви М...

Той даде за пример факта, че Делян Пеевски се е срещал четиридесет пъти с Цветан Цветанов докато той е бил вътрешен министър до март 2013 година. Господин Пеевски е един обикновен редови депутат и ако вътрешният министър и премиерът са се срещали често с него, то укоримостта трябва да е не към него, а към министърът и министър-председателят, които са се срещали с него, смята лидерът на ДПС. Той уточни, че срещите на Пеевски не са били с мандата на партията и не са били във връзка с политиката водена от нея. Задкулисието се изразява в двуличието на ГЕРБ - осем месеца те организират бунтове, опитаха се да изкарат Делян Пеевски като политическото зло, а се оказа, че те с години са се срещали задкулисно с него и са разчитали на неговата помощ и гръб, добави лидерът на ДПС.

Ако аз имам срещи с някого и публично заявя, че имам срещи с някого - това не е задкулисие. Ако аз обаче имам срещи с някого в качеството си на вътрешен министър или премиер и не го обявя - това вече е задкулисие, смята Местан. Няма нищо по естествено министър на вътрешните работи да се среща с главния прокурор в неговия или в кабинета на главния прокурор. Това обаче, което би дискредитирало съдебната власт би било, ако срещата е организирана от трето лице. Тук обаче Цветанов излъга жестоко, когато каза, че Цацаров е дошъл на среща с него заедно с Делян Пеевски. Именно това дискредитира съдебната система. Не мога да вярвам да лъжите на господин Цветанов, защото той доказано е патологичен лъжец. Местан не спести критиките си и към Бойко Борисов, който е заявил, че е бил подслушван от службите и лидерът на ДПС има оперативна информация по случаите.

Аз заведох дело за клевета за нула стотинки обезщетение - не толкова, защото е засегната личната ми чест, ами защото с подобни действия ГЕРБ засягат честта на българските служби и именно тях искам да защитя с едно подобно дело. Лютви Местан обеща на водещите да им даде справка относно протокол от евентуално заседание на ДПС, на което според представен документ са били разпределяни различни кадрови назначения. Според него дори да си приеме, че документът е истински, според него реалните назначения от него ще бъдат много малък процент.

 

НСО пази Лютви Местан от ноември насам

Гардове на НСО пазят лидера на ДПС Лютви Местан от три месеца насам, съобщи 24 часа. От службата за сигурност са му зачислили охраните...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика