Според депутат от БСП ситуацията около КТБ може да се тълкува като държавен преврат

22096
Според депутат от БСП ситуацията около КТБ може да се тълкува като държавен преврат

Някои от финансистите специалисти, прозряха в ситуацията около Корпоративна търговка банка (КТБ) една възможност за по-скоро сваляне на правителството на Пламен Орешарски. Това коментира пред "Фокус" народният представител в 42-рото Народно събрание от ПГ „Коалиция за България” и председател на ЗС „Ал. Стамболийски” Спас Панчев относно създалата се ситуация в КТБ. Според него положението може да се тълкува като вид държавен преврат и "очерняне на това, което правителството успя да постигне, макар и в много трудни условия в този едногодишен период".

"Една възможност час по-скоро да се отиде на предсрочни избори и да се използва ситуацията около банката, напомняйки за онова време 1997 година, когато имаше такава ситуация за да се накарат гласоподавателите да гласуват против кандидатите на „Коалиция за България”. Смятам, че това беше некоректно и непочтено”, добави Пенчев.

Директорът на КТБ не обжалва гаранцията си, счетоводителките и касиерката ще обжалват

Оставените с определени мерки за наблюдение от страна на властите касиерка Маргарита Петрова и счетоводителките Борислава Тренева и Мар...

Той допълни, че трусът около КТБ е повлиял в огромна степен на бизнеса и в следващите месеци също ще окаже влияние, защото много от българските частни и държавни фирми и болници имат много пари в банката.

„Докато квесторите не излязат с категорично становище за това какво е състоянието на банката и тогава правителството да вземе решение как да се постъпи ще имаме два-три месеца, които наистина ще повлияят на бизнеса. Мисля, че тук е мястото правителството да осъществи контрол през БНБ да бъдат изяснени всички възможности, които има в КТБ и час по-скоро да се даде възможност, там където вложителите имат пари да използват тези пари, както частните вложители за себе си, така и тези които представляват фирмите да ги използват за своя бизнес”, каза още депутатът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика