Спрягат Фандъкова за заместник на Борисов

11548
Спрягат Фандъкова за заместник на Борисов
Снимка: БГНЕС

Не е изключено лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да предложи за свой заместник в партията кметът на София Йорданка Фандъкова.

Това намекнаха пред "Труд" източници от партийната централа три дни преди Националната конференция на ГЕРБ в неделя.

Самият лидер неотдавна съобщи, че вече ще има повече заместници във формацията.

От създаването на ГЕРБ до момента тази позиция е само една, заема я Цветан Цветанов и основната интрига е дали ще запази поста си. Според запознати Борисов е казвал в тесен кръг, че му е трудно да прости за вицето си последните скандали около прокуратурата. "Но това нищо не значи", твърдят ГЕРБ-ери. "Само Борисов знае кого ще предложи и кого не", коментират още партийци, гадаейки как ще се преструктурира ръководството на партията. И отричат да са чували имена. Фандъкова била вариант като една от най-силните фигури, но функционери припомниха, че е имала предложение да оглави най-голямата структура на ГЕРБ - тази в София, което тя е отказала.

За заместници на Борисов в партийните кулоари се спрягат още бившата министърка Лиляна Павлова, бившият министър на еврофондовете Томислав Дончев, бившата шефка на парламента Цецка Цачева, която е и зам.-шеф на парламентарната група. Партийци подозират, че място в новата Изпълнителна комисия може да получат още Делян Добрев и евродепутатката Мария Габриел. Постът си вероятно щял да запази Красимир Велчев. "Но всичко са спекулации, когато Борисов не обяви имената в неделя", уверяват ГЕРБ-ери.

На форума в неделя ГЕРБ очаква високопоставени гости от ЕНП, начело с лидера на десницата в Европа Жозеф Дол. Родни сестрински партии като ДСБ и СДС, които са в Реформаторския блок, не са сред поканените, за разлика от земеделците на Анастасия Мозер. На конгреса се очакват гости от синдикатите и работодателските организации.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика