Ст. Ангелов: Води се битка между ДПС и БСП за ДФ "Земеделие"

19820
Ст. Ангелов: Води се битка между ДПС и БСП за ДФ "Земеделие"
Снимка: БГНЕС

Води се битка между ДПС и БСП за Държавен фонд „Земеделие“. Не ги познавам тези хора. Тези хора не са от БСП. Това заяви пред „Фокус” народният представител от "Коалиция за България" Страхил Ангелов. Той допълни, че е силно притеснен като член на Комисията за контрол на европейските фондове

Според депутата в ДФ "Земеделие" очевидно нещата не вървят. Той добави: " Всеки ден получавам множество оплаквания – има огромно забавяне на обработката на каквито и да е документи, което излага доста от проектите на риск, особено инфраструктурните, тъй като все пак сме в края на програмния период. Няма време да се бавим с елементарни неща, като анекси и прочие. Саботира се УС на фонда – вече за няколко заседания няма кворум и не могат да се вземат абсолютно никакви решения. Останах с усещане, че се води някаква битка между ДПС и БСП за фонд „Земеделие“.

Зам.-министър ще надзирава работата в ДФ "Земеделие"

Заместник-министърът на земеделието и храните Явор Гечев ще следи изкъсо работата в Държавен фонд "Земеделие". Той ще стои в сградата н...

Ангелов не знае в коя партийна организация членуват ръководителите на фонда и кой съвет на „Позитано“ ги е предложил, както и кой съвет на "червената" партия е застанал зад тези кандидатури.

 Той добави: "Аз лично съм ги виждал тези хора само веднъж. Преди един месец те дойдоха на заседанието на Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове за една година. И доколкото това е най-голямата структура в нашата родина, в този казус аз заставам зад министъра на земеделието и храните. Аз съм гласувал за този министър, аз не съм гласувал за тези хора. Тези хора не ги знам какви са. Щом той им иска оставките, те трябва да ги дадат”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика