Стана ясно разпределението на парите за изборите

4970
Стана ясно разпределението на парите за изборите
Снимка: БГНЕС

Вече е официално - местните избори и националният референдум с въпрос дали подкрепяме електронното гласуване ще струват 50 551 000 лева. Това сочи приетият окончателно от правителството план-сметка.

37 млн. лева отиват за организацията на вота, като 21,4 млн. лева от тези пари ще са за заплати и осигурителни вноски на членовете на общинските и секционните избирателни комисии. Останалите средства са за логистично осигуряване на изборния процес, вкл. за отпечатване на хартиените бюлетини, осигуряване на устройства за машинно гласуване, консумативи и т.н.

Татяна Дончева: На изборите да не финансираме медиите на Пеевски, а да минем на неутралните

Цацаров беше избор на Борисов формално, неформално няма да го разсъждавам сега. Наистина лобито Доган-Пеевски- Цацаров имат достатъчно...

На ЦИК ще бъдат преведени общо 6,2 млн. лв., като от тях 4 150 000 лв. са за материално-техническо осигуряване и обработка на резултатите, 300 000 лв. за възнаграждения и осигурителни вноски на заетите по граждански договори, 1 млн. лв. за разходи за медийни пакети за партии, коалиции и инициативни комитети, а 750 000 лв. са за разяснителна кампания за правата и задълженията на гражданите и за начина на гласуване.

Средствата, планирани за МВР, са 4 млн. лв., а Главната дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ към Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще получи 1 млн. лв.

За организирането на изборите в чужбина Министерството на външните работи ще разполага с 1,5 млн. лв. 16 000 лв. са за Министерството на образованието и науката за ползването на училищната база.

Към бюджетите на БНТ, БНР, БТА и Сметната плата ще бъдат отделени съответно 500 000 лв., 200 000 лв., 100 000 лв. и 35 000 лв.

На МС установиха: Кметът на Кърджали не издава разрешения за избори

Проблем с кметските заповеди за директен избор на кмет в населени места с над 100 души в рамките на една община беше установен по време...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика