Станишев: Хората не ни вярват заради грешката с Пеевски

26210
Станишев: Хората не ни вярват заради грешката с Пеевски
Снимка: БГНЕС

„Знам, че много хора не ни вярват днес заради грешките, които допуснахме през последната година и заради случката с Пеевски”, каза Сергей Станишев. 

„Заставам със самочувствие и увереност за пътя, който изминахме заедно и за този пред нас. В живота на всеки човек има момент на равносметка. Днес е моят ден за равносметка“. Това каза председателят на БСП в оставка Сергей Станишев на заседанието на 48-ия Конгрес на партията. „Спомням си 15 декември 2001 г. бях видимо по-слаб, с неуредени и прошарени коси. Дадохте ми шанса, огромната привилегия и честта да застана начело на БСП”, заяви Станишев. 

Най-възрастният делегат на БСП е на 104 години

На 104 години е най-възрастният делегат в 48-ия конгрес на БСП, който трябва да излъчи нов лидер на партията. Това стана ясно от пряко ...

„Сега 13 години по-късно промених немалко, но и много не успях да променя и признавам, че ми е трудно да се примиря с последното. Това е моят последен конгрес като лидер на БСП. Нека за миг да забравим за различията помежду ни, за споровете, отправените упреци, горчивината и болката, които всеки от нас е изпитвал, когато е бил обвиняван несправедливо”, посочи той. 

Преди началото на словото на Станишев беше представен 13-минутен видеоклип, показващ кадри от 13-те години, през които бе начело на БСП. 

"За постигнатото в политиката трябва да се съди не по внушение и пропаганда, а по резултати. България нази сега гледа. Хората ще очакват решенията, която знаят днес. Ще затъне ли партията в раздори, не бягам ли от отговорност и кой ще бъде председател на БСП? Всички тези въпроси ще получат отговори, но е важно как ще стигнем до тях. Да защитим достойнството на партията”, посочи още Станишев. 

Сергей Станишев заяви, че е поел БСП като трета политическа сила в парламента. „Спечелихме заедно три поредни победи – местните 2003, парламентарни 2005. Убеден съм, че ако президентските избори през 2011 бяха честни, президентът и вицепрезидентът щяха да се казват Ивайло Калфин и Стефан Данаилов”, подчерта Станишев. 

БСП избира наследника на Станишев днес

Днес от 11:00 часа, в НДК,  ще започне 48-мият конгрес на БСП. На него ще бъде избран новият председател на партията.  Дневн...

„Събрахме заедно над 700 000 подписа в разговори и спечелихме първия демократичен референдум. За първи път реализирахме първи успешен управленски мандат на БСП, нещо, което партия ГЕРБ не може да се похвали”, каза още Сергей Станишев. 

"Поисках БСП да има нов лидер, защото не мога да допусна заради мои грешки моята партия да понесе негативи. Смятам, че така постъпват лидерите. Оттеглям се – не защото бягам”, подчерта Станишев. 

„Още преди хората да са се произнесли на изборите, ГЕРБ вече заявиха, че ще се върнат на власт и ще управляват чрез реваншизъм. Искаме ли кошмарът ГЕРБ да се повтори отново? Как се случи така, че една партия спечелила по-малко от 40 % от гласувалите през 2009 г. заграби цялата власт в страната за по-малко от 4 години и защо стана възможно да злоупотребява с нея”, попита Станишев. 

„Как стана така, че след 2009 г. държавността беше разградена, справедливостта беше подменена с полицейщина? Нямаше протести и вувузели под прозорците на Министерски съвет. Къде бяха борците срещу задкулисието? Единствените, които имахме куража и силата да говорим истината, бяхме ние – БСП. Аз поех най-яростната битка срещу Борисов”, добави той.

Орешарски номинира Кристалина Георгиева за външен министър на ЕС

Кристалина Георгиева е кандидатът на България за поста върховен представител на Европейския съюз за външната политика*. Това съобщи в Б...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика