Станишев: Позицията на Борисов и управлението на ГЕРБ са шизофренни

9822
Станишев: Позицията на Борисов и управлението на ГЕРБ са шизофренни

"В политически смисъл, очевидно Борисов търси сближение със Синята коалиция и с Меглена Кунева и нейната партия, и търсене на коалиционна формула със сините и партията на Кунева след изборите." Това каза председателят на БСП Сергей Станишев, съобщи БГНЕС.

Лидерът на левицата коментира призива на премиера Бойко Борисов към симпатизантите на ГЕРБ да гласуват с "не" на референдума. Станишев определи и тази позиция на Борисов, и цялото управление на ГЕРБ като "шизофренни".

БСП обмисля нов вот на недоверие

БСП обмисля нов вот на недоверие към правителството. Това съобщи в Перник зам.-председателят на парламентарната група на "Коалиция за Б...

"Това означава, че ГЕРБ се обявяват против развитието на ядрената енергетика изобщо в страната. Всички приказки за 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй" са прах в очите и ала бала", каза още Станишев.

Според Станишев ЦИК трябва да извади 76-те депутати от ГЕРБ от самата разяснителна кампания и от всички дебати, свързани с референдума. "Те са учредени като привърженици, като тези които ще отстояват "за", а се обявиха като "против". ГЕРБ не трябва да участват в разяснителната кампания и дебатите по медиите", отбеляза той и призна, че Националният инициативен комитет за референдума вече е изпратил писмо до ЦИК с искане за изваждането на депутатите от ГЕРБ от инициаторите на референдума. Лидерът на левицата смята, че освен това ЦИК трябва да ги санкционира за заблуждаваща кампания.

"Искат да оставят ядрената енергетика на доизживяване, докато закрият 5-ти и 6-ти блок на АЕЦ "Козлодуй", а това предстои около 2020 година без да има гаранции, че ще бъде удължен животът на тези два блока. Това означава, че българите ще плащат непоносима за техния жизнен стандарт цена за електроенергия.

Има реална опасност да изпаднем от клуба на ядрените държави. Това означава, че България изпада и от клуба на страни, в които има високотехнологична енергетика и производство", коментира още Станишев, който е убеден, че има заговор срещу бъдещето на ядрената енергетика в България.

Редактор: Е. Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com