Станишев: Защо Пеевски да не е евродепутат, след като Борисов беше премиер

43404
Станишев: Защо Пеевски да не е евродепутат, след като Борисов беше премиер
Снимка: БГНЕС

ДПС по никакъв начин не са реагирали на моите думи от вчера. Не подготвям нова политика след европейските избори. Това заяви пред БНТ лидерът на БСП Сергей Станишев.

Станишев добави, че не го интересува дали има задкулисна договорка между ГЕРБ и ДПС след „кафето” между Бойко Борисов и Лютви Местан. Червеният лидер подчерта, че в БСП не е обсъждана номинацията на Делян Пеевски за европейски народен представител. Това си е вътрешна работа на ДПС, каза бившият български премиер. Какво е по-лошо това г-н Пеевски да се кандидатира за евродепутат от това Бойко Борисов да бъде премиер на България четири години, попита риторично Станишев.

Станишев си призна, че коалицията с ДПС носи негативи

Коалиция между две политически партии не означава доживотен брак, БСП ще продължава да подкрепя правителството на Пламен Орешарски. Т...

Вчера, 23 април, Сергей Станишев в прав текст каза, че коалицията на БСП с ДПС носи негативи на червената партия.

Според Станишев ДПС вярва в каузата, заради която е формиран кабинетът „Орешарски”. 70-80% от нещата, отразени в тази програма, се защитават и за европейските избори от БСП, добави той.

Червеният лидер не отговори конкретно какъв резултат от евроизборите ще означава за него победа. Той призова „да не се занимаваме с хипотези”.

По темата „Южен поток” Сергей Станишев нападна евродепутатите от квотата на ГЕРБ и ги попита кого лъжат по темата. Те не защитават националния ни интерес. Г-н Борисов вече се среща с Гюнтер Йотингер и мисля, че е говорил срещу проекта. От  ГЕРБ вече обявиха, че 76 евродепутати от ПЕС са гласували срещу проекта.

Ръководството на БСП - Стара Загора хвърли вкупом оставка

След като структурата на БСП в Монтана даде своеобразен вот на недоверие на лидера на партията Сергей Станишев, Стара Загора се оказва ...

По отношение на предизборните клипове на БСП Станишев не потвърди дали в тях има асоциации с бокс и шахмат в борбата между БСП и ГЕРБ. Има много видове спорт, не се хващайте за нагледните неща. Същността е да видим дали ще направим окончателно промяната или ще се върнем към последните четири години, подчерта Станишев. И не пропусна да разкритикува, че десницата в последните десет години е съсипала европейската идея – народите на Европа да живеят заедно, да си помагат и да стават по-богати.

По темата Украйна Станишев заяви, че решението на кризата там може да е само политическо. Всичко друго води до нова Студена война, смята той. Всички носят отговорност, а България трябва да работи за политическо регулиране на тази криза. Санкциите срещу Русия не са рецепта за решаване на тази криза – те ще ударят най-много по съседните държави, включително България. А украинските власти имат отговорността да постигнат вътрешно единение на украинската нация. Първата грижа на България по отношение на Украйна е да гарантира мирния живот на българското малцинство там – от 250 хил. души. Нашият интерес е най-важният за нас – сигурността на газовите доставки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com