Станишев си остана, всичко е заради "Южен поток", смятат Валерия Велева и Иво Инджев

32357
Станишев си остана, всичко е заради "Южен поток", смятат Валерия Велева и Иво Инджев
Снимка: БГНЕС

Сергей Станишев си остава председател на Коалиция за България. А когато стана ясно, че Михаил Миков оглавява БСП, от задните викове е имало викове „Оставка” – казаха ми го доверени източници, коментира в сутрешния блок на Нова телевизия журналистката Валерия Велева.

Смятам, че с някоя от дамите щеше да има промяна, продължи Велева. На БСП им беше нужно нещо тотално нетрадиционно. А сега Станишев пак ще дърпа конците, като човекът в сянка, добави Велева.

Ивайло Калфин: Миков да докаже, че не е кандидат на Пеевски

Ние сме готови да поемем протегната ръка, но дори и вчера, на изпроводняк, Сергей Станишев пак не разбра каква е принципната разлика с ...

Велева много бързо и категорично отговори, че не вярва Пеевски да стои зад Бареков към днешна дата. Зад Бареков в момента искам да ви кажа, че никой не стои. Той хвърля много мръсни и гадни „бомби” – да наричаш бивш премиер „убиец” и да не представяш доказателства е преминаване на определена граница, смята Велева. Тя вярва, че Делян Пеевски вече се е съсредоточил в дейността си в ДПС.

Изборът на Миков беше предопределен, убеден е и Иво Инджев. Това е стара тактика в шаха – жертваш една фигура, за да спечели друга. Да погледнем фактите – Станишев не става за шеф на БСП, но става за шеф на ПЕС? Не е нужно да си велик анализатор, за да схванеш, че това е фалш, смята Инджев. Кого ще привлече Миков – явно заради чувството му за хумор поне ще е забавно. Сигурно е знаел какво ще се случи, та последните дни в парламента беше толкова забавен, заяви Инджев.

Правителството на Пламен Орешарски си отиде, защото не се справи с „Южен поток”. И в държавата, и в ДПС енергийните лобита определят нещата. А ГЕРБ не е излизал от тази схема – та лидерът на ГЕРБ каза, че би построил по-бързо „Южен поток”, отколкото БСП. Сега Путин сменя играчите си в България, защото досегашните не се справиха с ЕС по темата „Южен поток”, убеден е Инджев. Дори Орешарски, като си даваше за оставката, пак думата му беше за „Южен поток”. Това са огромни пари за България и всички се облизват за тях, казва журналистът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика