Станишев си призна, че коалицията с ДПС носи негативи

19713
Станишев си призна, че коалицията с ДПС носи негативи
Снимка: БГНЕС

Коалиция между две политически партии не означава доживотен брак, БСП ще продължава да подкрепя правителството на Пламен Орешарски. Това заяви днес в Кърджали лидерът на БСП Сергей Станишев в отговор на въпроса възможна ли е промяна в конфигурацията на правителството след евровота, предаде БГНЕС.

Станишев коментира и прословутото кафе на Бойко Борисов и Лютви Местан преди време, като уточни, че не приема на сериозно правенето на политика на маса в заведение. "Да, БСП понася тежки негативи заради партньорството си с ДПС, отчитаме това. По принцип коалицията БСП-ДПС не е популярна, но ние правим това в името на страната", посочи лидерът на социалистите.

Той заяви, че левицата търси широка обществена подкрепа за програмата на правителството за индустриализацията на България. В средносрочен план страната ни ще има нужда и от АЕЦ "Козлодуй", и от АЕЦ "Белене", защото индустрията се нуждае от базови мощности, подчерта Станишев.

Червеният лидер с прискърбие коментира кончината на съпругата на Стефан Данаилов, издъхнала през нощта. "От мое име и от това на всички в БСП искам да поднеса най-искрени съболезнования на Ламбо. Съпругата му Мария беше изключителна жена, много искрен и много достоен човек, голяма опора и вдъхновение за него в изкуството и творчеството му, и във всички премеждия в живота му", каза Станишев.

"Днес говорих с него, на него му е изключително трудно, той толкова много я обича. Тя ще му липсва и на него, и на приятелите. Искам да кажа на Ламбо, че ще направим всичко по силите си тази загуба, която е невъзстановима, да бъде по-леко понесена от него, да чувства рамото ни в този труден момент. За нас Стефан Данаилов е вдъхновение във всяко отношение, ние сме заедно с него", заяви в Кърджали Сергей Станишев.

Ръководството на БСП - Стара Загора хвърли вкупом оставка

След като структурата на БСП в Монтана даде своеобразен вот на недоверие на лидера на партията Сергей Станишев, Стара Загора се оказва ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика