Станишев започва подписка за Шенген

18165
Станишев започва подписка за Шенген
Снимка: БГНЕС

Соцлидерът Сергей Станишев стартира Националната кампания „България в Шенген. Време е!" днес в Археологическия музей в София. На събитието президентът на ПЕС е поканил представители на правителството и опозицията, авторитетни имена от научните среди, културата, медиите, интелектуалци, спортисти, художници, предаде Стандарт нюз.

Кампанията стартира с патриотичен видео клип на четири езика – български, английски, френски и немски. Той ще бъде качен на фейсбук страницата на инициативата – Шенген БГ - https://www.facebook.com/schengenbg?fref=ts

Кунева: И тази пролет не се очаква решение за влизането ни в Шенген

И през тази пролетна сесия страните членки няма да вземат решение за присъединяване на България и Румъния към Шенген. Това каза по врем...

По време на събитието ще стартира и подписка – декларация за подкрепа на каузата България в Шенген. "Ние не сме европейци втора ръка и никога не сме били. Българският народ е сред основоположниците на християнска Европа, на нейната духовност, култура и писменост, още от IX век.

Приемането на България в Шенгенското пространство вече е въпрос на историческа и морална справедливост", се казва в текста на декларацията. Тя ще бъде отворена за подкрепа от всички, които искат да подкрепят идеята България да бъде равнопоставена с останалите европейски страни и да бъде присъединена към Шенгенското пространство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика