Стартира подписка срещу забраната за влизане в Резиденция "Лозенец"

9110
Стартира подписка срещу забраната за влизане в Резиденция "Лозенец"

Подписка за премахване на забранителния режим за влизане в резиденция "Лозенец" в столицата започва официално във вторник, 4-и август. Инициативата е на общинския съветник от БСП Румен Георгиев (на снимката).

Стартът на събирането на подписи в "Приемната на открито" е в 11:00 часа пред входа на резиденция "Лозенец", на ул. "Милин камък" №70. Подписите си срещу забранителния режим ще поставят и кандидатът за кмет на София от БСП проф. Михаил Мирчев и председателят на Градския съвет на левицата в столицата Калоян Паргов.

Продадоха резиденция на Тодор Живков край Русе

Бившата резиденция на Тодор Живков в лесопарка "Липник" край Русе бе продадена днес на търг за 394 000 лева. Това съобщи частният съдеб...

Инициативата на Румен Георгиев цели паркът да бъде върнат на гражданите и те да може да се разхождат свободно там през деня. Според общинския съветник е недопустимо в днешно време, когато говорим, че сме демократична европейска държава, такава историческа и природна даденост като резиденция „Лозенец” с прилежащия парк от 50 декара да стои заключена и да се ползва от привилегировани политици и заможни господа.

Общинският съветник предлага през деня паркът да се използва за разходка и отмора от жителите на район „Лозенец”. Идеята на Румен Георгиев е подкрепена от инициативен комитет с участието на видни културни дейци и общественици, като Стефан Данаилов, акад. Ангел Гълъбов, проф. Николай Яръмов и др.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика