Стойнев: Проектът "Южен поток" няма да бъде прекратен

23776
Стойнев: Проектът "Южен поток" няма да бъде прекратен
Снимка: БГНЕС

Проектът "Южен поток" няма да бъде прекратен. Това обяви енергийният министър Драгомир Стойнев в Брюксел, след среща с комисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер, предаде БНР. По думите на Стойнев България върви в правилна посока за спазване на европейското законодателство и няма причини да отлага строителството на газопровода.

Министър Стойнев съобщи, че е предоставил на комисаря достатъчно информация, която показва, че България по никакъв начин не нарушава европейската правна рамка с готвените промени в закона за енергетиката. Според него представители на опозицията у нас са дали на Гюнтер Йотингер невярна информация за естеството на тези промени.

Стойнев ще се обяснява за ЕРП-тата и "Южен поток" пред Йотингер

Днес икономическият и енергиен министър Драгомир Стойнев ще се срещне с европейския комисар по въпросите на енергетиката Гюнтер Йотинг...

Драгомир Стойнев заяви: "Аз бях доста изненадан от факта, че опозицията в България може би погрешно го е информирала. Може би тяхното желание е отново да бъде спрян. Това по никакъв начин не отговаря на интересите на страната. Комисарят Йотингер изрично заяви, че както Русия, така и "Газпром", са важен партньор на Европа и че този проект е важен за доставки на природен газ за Европа".

Стойнев е обяснил, че промените са приети само на първо четене, както и че преди второто опозицията може да представи свои предложения и ако те са адекватни, управляващите ще се съобразят.

Също преди второто четене Стойнев и Йотингер ще имат нова среща, ще продължат и експертните разговори. Засега по думите на министъра комисията няма забележки относно наземната част на "Южен поток". Морската, каза Драгомир Стойнев, по нищо не се отличава от сега действащите и други бъдещи газопроводи към Европа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика