Страхил Ангелов: Оцеляването на БСП минава през оставката на Станишев

11139
Страхил Ангелов: Оцеляването на БСП минава през оставката на Станишев
Снимка: БГНЕС

Оцеляването на БСП минава през оставката на Сергей Станишев. Това заяви народният представител от Коалиция за България Страхил Ангелов.

„След това партията трябва свика конгрес. Но аз вече не виждам защо Сергей Станишев трябва да остане председател на БСП”, подчерта той.

Миков: ГЕРБ не очакваха, че БСП ще поиска задължително гласуване

ГЕРБ не очакваха, че БСП ще подкрепи задължителното гласуване. Това заяви пред журналисти в парламента председателят на Народното събра...

Според Ангелов в БСП има достатъчно хора, които да заемат този пост, като никой не е абониран за това място. "Станишев не е лидер на партията, а е председател – защото БСП има председател, но няма лидер, поради това, че БСП е друг тип партия. Такива решения не могат да бъдат вземани в тесен кръг, а по време на конгрес. Затова сме оцелели толкова години, защото при нас винаги водещо е било колективното начало. И това трябва да го върнем – БСП няма да е нечия собственост”, обясни Ангелов, цитиран от Фокус.

По отношение на това какъв трябва да е пътят на партията след евентуалната оставка на Сергей Станишев, Ангелов заяви: „Като начало Станишев трябва да се оттегли и аз не виждам друг шанс за БСП. Смятам, че това би се отразило положително на предстоящите избори. БСП трябва да извади нови хора напред, БСП трябва да се реформира, БСП трябва да взема решения по съвсем друг начин, а не така, както до момента”. По думите му партията трябва да излезе с ново лице и с нови послания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика