Структурите на Бареков се отрекоха от Каракачанов

26935
Структурите на Бареков се отрекоха от Каракачанов
Снимка: БГНЕС

Към 14:00 часа на 23 юли 2014 г. всички 31 областни ръководства на "България без цензура" изпратиха своите становища, в които ясно и категорично изразяват желанието си ББЦ да се яви на предсрочните парламентарни избори със самостоятелна регистрация. С тези заявления структурите на партията категорично потвърждават решението на Изпълнителния съвет на ББЦ от 20 юли, където бе предложена тази идея. В резултат на това пълно единодушие, "България без цензура" ще участва на следващите избори като абсолютно самостоятелен политически субект.

Структурите  на "България без цензура" искат партията да се яви на предсрочните парламентарни избори без да участва в коалиция с ВМРО и "Гергьовден" на Любен Дилов-син. Това става ясно от официално съобщение на ББЦ.

ББЦ предлага данъчна ваканция

"България без цензура" въвежда данъчна ваканция в някои сектори. Отпадане на данъка за старите сгради и премахване за една година на та...

Според него областните и общинските ръководства на „България без цензура“ са поискали партията да се яви със самостоятелна регистрация на предстоящите предсрочни парламентарни избори. Само до обяд днес в централата на партията са пристигнали 14 декларации от страната, в които се настоява за самостоятелно явяване на ББЦ на изборите за Народно събрания на 5 октомври.

Първи с декларация излязоха от областната структура на партията в Стара Загора. В мотивите си те изтъкват крайно слабия резултат на ВМРО в областта - едва 1 000 гласа от всички 12 500 за коалицията, липсата на техни работещи структури в областта, пълната дезорганизация и постоянните оплаквания. ББЦ-Стара Загора заявява категорично, че не желае да работи с областния председател на ВМРО в областта - Николина Горова, срещу която предстои дело за провален проект под нейно ръководство и съмнения за финансови злоупотреби. "Тъй като сме нова партия, която се бори срещу кражбите и злоупотребите на сегашните политици, не можем да си позволим такъв човек да петни коалицията", изтъкват от ръководството на местната структура на ББЦ.

"С представителите на ВМРО навсякъде сме имали повече проблеми, отколкото ползи и сътрудничество. Много трудно се работи със закостеняла и старомодна структура, с каквато се оказа, че разполагат колегите от ВМРО", посочват в мотивите си от ББЦ-Велико Търново и допълват: "Положеният труд от нашите членове и симпатизанти в кампанията за евроизборите не кореспондира по никакъв начин с възможностите и най-вече с претенциите на партньорите от ВМРО. Искаме да напомним на колегите от ВМРО, че с техния един процент никога не биха имали евродепутат, което и сами си го признават", припомнят от местната структура на ББЦ.

В декларацията на областното ръководство на партията в Сливен също се посочва, че местната структура не е получила очакваната подкрепа от ВМРО за евровота, но въпреки това е постигнала трети резултат в областта, измествайки ДПС. "Всички 12,58% от гласовете в Сливенска област бяха дадени в подкрепа на ББЦ, а една малка част от тях - 0,2% бяха за нашия коалиционен партньор. Преференциалният вот е показателен в тази посока", категорични са от ББЦ-Сливен.

Бареков влезе в джаза: ГЕРБ и ДПС щели да цепят "патриотичния вот" с ромски бунтове

ГЕРБ и ДПС работят по сценарии за растяща дестабилизация на страната на етническа основа. Така лидерът на "България без цензура" и зам....

Като неефективно отчетоха партньорството си с ВМРО и от областните структури на "България без цензура" в Габрово, Видин и Кърджали. "Изключително важно е за хората, които са ни повярвали, да бъдат убедени, че всеки глас, даден за нас, ще тежи на мястото си и няма да бъде загубен и размит с непропорционално представени конюнктурни, синекурни, псевдокоалиционни партньори, които третират ББЦ като ракета - носител за националния парламент", се посочва в становището на ББЦ-София, 24 МИР.

"Областното ръководство на 24-ти МИР Ви призовава да вземем своята отговорност към разрушаването на статуквото и да се явим самостоятелно явяване на предсрочните парламентарни избори, за да съставите национално-отговорно правителство за излизане от политическото, икономическото и духовното блато, в което т.нар. традиционни партии на статуквото са натикали гордия ни народ!", се обръщат към лидера Николай Бареков от местната структура.

"България без цензура" има ясно изразена позиция и визия за управление на България. Затова сме на мнение, че трябва да носим и политическата отговорност пред нашите избиратели и българския народ. Това означава, че на предстоящите избори трябва сами да спечелим доверието на хората“, изтъкват от областната структура във Видин. След проведени консултации желание и подкрепа към ръководството на партията за самостоятелното явяване на "България без цензура" на предсрочните парламентарни избори изразиха и от областните съвети на партията в Монтана, София, Перник, Ямбол, Силистра. Подкрепа за това лидерът на партията Николай Бареков получи лично и на проведените вчера отчетно-изборни събрания на партията в Пловдив-град и Стамболийски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com