Светослав Малинов иска падане на визите за САЩ и Канада, Момчил Неков се бори за "Еразъм+"

37001
Светослав Малинов иска падане на визите за САЩ и Канада, Момчил Неков се бори за "Еразъм+"

Шестима български евродепутати официално обявиха приоритетите си в рамките на петгодишния си мандат в Европейския парламент. Това стана по време на среща в Информационното бюро на Европейския парламент.

В събитието взеха участие следните евродепутати: Томислав Дончев (ЕНП), Светослав Малинов (ЕНП), Илияна Йотова (С&Д), Георги Пирински (С&Д), Момчил Неков (С&Д) и Искра Михайлова (АЛДЕ).

Станишев и Бареков ще бъдат колеги в комисия в новия Европарламент

Лидерите на БСП и "България без цензура" (ББЦ) Сергей Станишев и Николай Бареков ще бъдат част от Комисията по промишленост, изследвани...

Сред основните приоритети на Светослав Малинов са членството на България в Еврозоната и постигането на общ енергиен съюз. Като свои лични каузи г-н Малинов изтъкна премахването на визите за български граждани за САЩ и Канада, справяне с бежанската криза и взаимното признаване на дипломи за висше образование на територията на ЕС.

Томислав Дончев представи като свои водещи приоритети политиката на сближаване и постигането на единен цифров пазар. Многократно г н Дончев призова за „повече Европа“ в тези и други области от дейността на ЕП.

Като общи приоритети на Групата на социалистите и демократите, Илияна Йотова посочи борбата с организираната престъпност, прането на пари и корупцията; създаването на повече работни места; приемането на България в Шенгенското пространство; справяне с проблемите, свързани с нелегалната имиграция и предоставяне на убежища.

Георги Пирински се фокусира върху политиката на сближаване на икономическо, социално и териториално ниво. Момчил Неков, известен в България и като Любимец 15, ще работи за популяризирането на новата програма „Еразъм +“, за представяне на кандидатурите на българските градове, борещи се за Европейска столица на културата, както и в областта на земеделието и развитието на селските райони.

Курумбашев изпрати Станишев в ЕП със сакралното "законът трябва да се уважава"

Решението на лидера на БСП Сергей Станишев да заеме място в Европейския парламент остави на сухо друга видна червена фигура - Петър Кур...

Основните приоритети на АЛДЕ бяха представени от бившия министър на околната среда от квотата на ДПС Искра Михайлова. Сред тях са развитието на политики за растеж и заетост, насърчаване на малкия и среден бизнес, отстояването на Пакта за стабилност и по-строг банков съюз, както и защита на основните граждански права. Сред личните ѝ приоритети са регионалната политика и оперативните програми за периода 2014—2020 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика