"Сърдитите" Патриоти най-вероятно ще гласуват "за" Бъчварова

11212
"Сърдитите" Патриоти най-вероятно ще гласуват "за" Бъчварова
Снимка: БГНЕС

Днес ще решим дали да подкрепим Румяна Бъчварова за вътрешен министър. Това каза депутатът от „Патриотичния фронт” Емил Димитров-Ревизора.

Депутатът се изказа ласкаво за Бъчварова – според него тя има достатъчно натрупан опит и направи сравнение между нейната кариера и тази на Цветан Цветанов, в аспекта „началник на политическия кабинет”.

Патриотите ще подкрепят Бъчварова за вътрешен министър

Патриотичният фронт ще подкрепи Румяна Бъчварова за вътрешен министър. Целта ни е да има стабилност в държавата, а този вот е гарант ...

Според Димитров Борисов се е изказал в посока да има по-добра комуникация между партиите, подкрепящи управлението – преди, а не след вземане на решение. Това призовах още при гласуването на външния заем. Смятам, че драма няма – комуникацията ще се подобрява, добави депутатът пред Нова телевизия. И избегна въпроса дали Патриотите са расърдени, че вчера Борисов е обсъждал само с Радан Кънев кой ще е новият вътрешен министър с думите, че това е решение на ГЕРБ, припомняйки отново какви отлични качества има Бъчварова.

Същевременно Димитър Лазаров от ГЕРБ посочи, че изненада относно номинацията на Бъчварова е имало само сред тези, които не желаят това правителство да управлява. Лазаров обясни и, че заради процедура поправката на Пламен Нунев в преходните и заключителните разпоредби на Закона за МВР да бъде вписано изрично, че до месец трябва да има ново предложение за шефове на МВР, ДАНС и ДАТО, не е била вписана. Можеше да бъде атакувана в Конституционния съд, добави депутатът и не коментира дали Светлозар Лазаров ще подаде оставка – питайте него, каза той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика