Танев остава министър дори без Реформаторския блок

9696
Танев остава министър дори без Реформаторския блок
Снимка: БГНЕС

Министърът на образованието Тодор Танев заяви, че няма да напусне своя пост, ако Реформаторският блок оттегли подкрепата си от правителството при евентуален провал на съдебната реформа.

„Желая да остана заради това, че водя политика, която е на Реформаторския блок, която е приета с доста преговори, когато се пишеше управленската програма на правителството. Реформите в толкова сложна и голяма система, като образователна, която е насочена към много далечното бъдеще, за разлика от други области, става за десетилетие или поне за години. Аз не съм политическо лице, аз съм административно лице и искам да си свърша началото на реформите, за да бъдат необратими назад и следващите, които идват след мен, да градят върху това, което правя. Казвам - професионалното образование, образованието на ромите. Това са много важни неща, които се подчиняват на това общо правило, за което се съгласиха всички, а именно - животът да казва на образователната система какво има нужда тя да произведе", каза Танев, цитиран от Дарик.

Образователният министър: Рухването на МГ-то е кошмар

Спешна и независима проверка, назначена от министъра на образованието, започва утре в Математическата гимназия. Това съобщи за Пресс Т...

Министърът на правосъдието Христо Иванов отказа всякакви коментари за продължаващите консултации относно съдебната реформа. Той не коментира дали е подвел премиера Бойко Борисов.

„Дали съм го подвел, или не, всичко това ще стане ясно в петък, когато ще бъде гласуването, или няма да бъде. Няма да коментирам нищо друго", допълни правосъдният министър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика