Татяна Дончева: Митниците ги разбихме, евроизборите са незначителни за бъдещето ни

24350
Татяна Дончева: Митниците ги разбихме, евроизборите са незначителни за бъдещето ни
Снимка: БГНЕС

За шест месеца Агенция „Митници” смени няколко директори. Това означава, че има нестабилност и има липса на стратегия за управление, заяви лидерът на Движение 21 Татяна Дончева.

Друго, което ми направи впечатление е, че главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обяснява в поредната си пиар акция как гонят дребните разпространители на Женския пазар – това беше централна тема в новините снощи и е крайно смешно да се гонят циганки по пазара, вместо да се ловят големите риби, продължи Дончева. В сутрешния блок на Нова телевизия тя коментира темата заради данните, че държавата се лишава от 300 млн. лева приход заради контрабандата на цигари. Излезе и официална информация, че Капитан Андреево е един от най-проблемните пунктове и там са известни „тарифите” на 10 служители за пропускане на транспортни средства през митницата.

Лазаров се хвали: Заловихме тон наркотици от началото на годината

"От началото на годината са заловени 1 тон наркотици по нашите митници, както и във вътрешността на страната". Това заяви главният се...

Голямата грешка на това управление е желанието е да се разпределят предварително приходи от митниците преди да са събрани. Да си спомним „Краун ейджънтс”, които дойдоха по времето на царя. Те организираха добре нещата, създадоха мобилни групи и държавата печелеше. После им свърши договора, побългарихме екипите и съсипахме изграденото, подчерта Дончева.

Бившият червен депутат каза, че в България не винаги съсипваме умишлено нещата, а често действаме заради някакви временни съображения. Дончева даде пример със Закона за МВР, който предстои да се приеме. Съсипва се една добра система, действаща на базата на конкурси за по-високи кадрови длъжности, категорична е тя.

По отношение на евроизборите Дончева коментира, че партиите искат да си запазят статуквото. Номинацията на Пеевски си е наглост, заяви тя. И посочи, че прави впечатление, че лидерите на партиите искат да са начело на листите. За мен евроизборите са незначителни за бъдещето на България – докато сегашното статукво е начело на държавата, нещата няма да се променят. Всички знаем за бизнес кръга, ВТБ, която се поява в ключови проекти с КТБ – дори във футболния клуб „Левски”, каза за пореден път Дончева. Смятам обаче, че в държавата има достатъчно голяма критична маса, която иска положението да се промени, категорична беше тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика