Татяна Дончева: Партиите умират от страх, защото не могат да решат проблемите

20640
Татяна Дончева: Партиите умират от страх, защото не могат да решат проблемите
Снимка: БГНЕС

Правителство ще има. Това изрази като твърда увереност лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева.

Според Дончева трябва да се изпълнят няколко условия, за да има правителство. Първото е да има стабилно парламентарно мнозинство, за да няма треперене за кворума. Второто е да е ясно какви проблеми ще се гледат и да се преодолее съпротивата по решаването им – от някои гилдии например, каза Дончева в предаването „Лице в лице” на bTV.

Касим Дал: Ако РБ няма да е единен, по-добре да се разделим

"Реформаторският блок не е взимал решение да се участва в коалиция, само ако в нея се включи официално и Патриотичния фронт." Това обяв...

Не бива в този процес да се изпада в преклонение към Брюксел. Брюксел няма да дойде да ни реши проблемите – проблеми като КТБ например, сигурна е Дончева.

По думите на бившия червен депутат „плаваща подкрепа” за правителство е изключена. В парламента има прекалено много хора, които рецитират лозунги и прекалено малко за работа. Абсурд е да се говори как политиците ще си намерят експерти, за да им решават проблемите. Политикът трябва да вникне в особеностите на проблема, за да бъде решен. А в парламентарните групи сега няма кадри, които да решат проблемите – просто не знаят как, подчерта Дончева.

Много жалко е, че Пламен Орешарски направи думата „експерт” така мразена. А танцът за правителство сега е факт, защото партиите са наясно, че не могат да се справят и търсят някой друг да се справи. При това положение Бойко Борисов ще трябва да намери подкрепа, която ще му струва политическа цена, смята Дончева.

По отношение на КТБ лидерът на „Движение 21” смята, че дупката от 4,22 млрд. лева беше изкарана заради нова методика, за да се фалира в крайна сметка банката. А финансовите потоци в и от банката могат да бъдат проследени и сега, но КТБ много трудно може да бъде изправена, смята Дончева.

Бареков: Истинското център-дясно сме само ние и ГЕРБ

Позицията на Българския демократичен център (БДЦ) се оказа най-последователна и остава непроменена. Това каза лидерът на "България бе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика