Теория на конспирацията - Христо Бисеров е отстранен заради връзка с атентата в Сарафово?

91249
Теория на конспирацията - Христо Бисеров е отстранен заради връзка с атентата в Сарафово?
Снимка: БГНЕС

Христо Бисеров е отстранен от поста си на заместник-председател на ДПС и на Народното събрание заради натиск на евро-атлантическите партньори. Тази теза вече беше развита в медиите, откакто Бисеров изненадващо подаде оставка в неделя вечерта.

Според разследващия журналист Григор Лилов, който често е канен като гост-експерт в различни телевизии, нещата отиват много надълбоко. Той казва, че основната причина за отстраняването на Бисеров са следи, водещи към високопоставени политически кадри в БСП и ДПС и касаещи финансирането на атентата на летище „Сарафово”, при който загинаха седем души – един български шофьор, петима израелци и самият атентатор.

В ДАНС е разпоредена вътрешна проверка

В Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) е разпоредена и се извършва вътрешна проверка във връзка с твърдения за не...

Лилов посочва, че в своята книга „Дуел” е разследвал и публикувал подробности около действията на службите по случая „Сарафово” – преди и след трагедията. Според него точно заради този случай през януари тази година Ахмед Доган се оттегли от председателския пост в ДПС, ГЕРБ беше свалена предсрочно от властта, а в Турция се стигна до революционната обстановка на площад „Таксим”.

Разследващият журналист твърди, че през октомври тази година от „Мосад” вече са събрали достатъчно данни за връзката на Бисеров със „Сарафово”. На 25 октомври главният секретар на МВР е посетил кабинета на Бисеров в Народното събрание на 25 октомври, като там е воден таен разговор, казва Лилов. Самият Лазаров потвърди, че на въпросната дата е бил в парламента, но каза, че не е посетил специално Бисеров.

След това израелските власти реагират и по време на посещение на Сергей Станишев в Израел в периода 29 и 30 октомври, който е част от делегация на Партията на европейските социалисти (ПЕС), лидерът на БСП се среща тайно с израелския вътрешен министър Зеев Елкин, казва Лилов. Според журналиста срещата е повече от необичайна, тъй като има чувствителна разлика в ранговете – Станишев е партиен лидер, при това част от европейска делегация, а Елкин е само министър. Станишев е имал среща и с израелския президент Шимон Перес, но не и с израелския премиер Бенямин Нетаняху, който е най-логичното за среща лице с представители на политическа делегация от ЕС от гледна точка дипломация. Именно на тези срещи пред Станишев са представени данните за Бисеров, събрани от „Мосад” и е поискана реакция от страна на българските власти.

В четвъртък вечерта, 31 октомври, Сергей Станишев се връща в България. В петък вече е ясно, че Бисеров става „неспасяем”, а в събота ДПС е уведомена, казва Лилов в профила си във Facebook. А в неделя България става свидетел на оставката на Бисеров.

Разследването срещу Бисеров – заради частна газова връзка?

Нова версия във връзка със скандала „Христо Бисеров” се тиражира в медийното пространство. Осведомени свързват разследванет...

Всички дотук тиражирани версии за оставката на заместник-председателя на ДПС са част от механизъм за заблуда, отдавна познат на службите, който „моделира неопределеност, конфликти и парадокс”, казва Лилов. Той изброява и версиите за оставката на Бисеров:

1. Проблеми с борбата с лоша болест - рак.
2. Доган маха Бисеров, понеже му оспорил лидерството.
3. Бисеров е „бъркал в кацата с меда” на ДПС.
4. За чужбина – политически противоречия като опит за изпросване на по-милостиво отношение към Бисеров като потенциален противник на Доган. Затова в началото имаше единствено оставка от ДПС, а тази от парламента беше оставена за по-нататък – в зависимост от ситуацията.

В мъглата от версии, многобройността и противоречията между тях, в абсурдите им ще се загуби истината или няма да й се повярва, ако тя случайно види бял свят, заявява Лилов в заключение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com