Тренчев: Никой не иска да национализа парите

15608
Тренчев: Никой не иска да национализа парите
Снимка: БГНЕС

Неправилно е да се смята, че някой иска да национализира парите. Това коментира лидерът на КТ „Подкрепа" д-р Константин Тренчев.

„Ако един човек се осигурява, той има право да избира къде да го прави. Никой не иска да извади от един фонд и да вложи във НОИ. Преимуществото е, че в НОИ попадате в солидарната система и ще получавате по-висока пенсия", разясни синдикалистът. „Човек сам трябва да вземе решение", подчерта Тренчев.

Горанов: Пенсионните фондове да информират хората

Ще препоръчаме на пенсионноосигурителните дружества да информират хората да бъдат по-активни. Това каза пред журналисти в Министерствот...

Той коментира и готвените реформи в пенсионната система. По думите му проблемът у нас е в това, че доста от младите не мислят за пенсия.

Само че като наближат 55-60 г. започват да се интересуват. Един човек се пенсионира и взима определен период пенсия. Половинката му взима една част след смъртта му, но останалите пари заминават. В България хората живеят по-малко от останалите европейци, отбеляза д-р Тренчев. Ние взимаме от европейския модел, това което ни отърва и се оправдаваме с това, че Брюксел ни натиска. Пенсионната реформа ще трябва да тръгне и това е факт, каза още синдикалният лидер.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика