Три от три за седмицата - кворум пак няма

15802
Три от три за седмицата - кворум пак няма
Снимка: БГНЕС

Очаквано за трети пореден ден кворум в Народното събрание нямаше. Регистрираха се само 76 депутати - пореден негативен рекорд, като дори от ДПС не влязоха всички депутати. Така председателят на парламента Михаил Миков разпусна Народното събрание за деня.

Проблемите през последните три дни дойдоха след отказа на ГЕРБ да влезе в пленарна зала заради обвиненията, че партията на Бойко Борисов прави коалиция с ДПС. Днес трябваше да е първият ден от ваканцията на парламента, но във вторник, 29 юли, Народното събрание гласува удължение на работата си до 4-ти август.

Разпадът е пълен - кворум в Народното събрание няма

Нов черен рекорд записа 42-рото Народно събрание в своята кратка история. Регистрираха се само 95 депутати при граница от 121 народни п...

През тази седмица, освен поправки между първо и второ четене по актуализацията на държавния бюджет и НЗОК, трябваше да се гледат и няколко закона. Сред тях беше Законът за защита на конкуренцията и президентското вето по него, както и Законът за отпадъците.

Днес, от 13:00 часа, парламентарно представените партии пак се събират при президента Росен Плевнелиев. След нея ще има изявление на държавния глава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика