УС на ДФ "Земеделие" не взе никакви решения за пари днес

18110
УС на ДФ "Земеделие" не взе никакви решения за пари днес
Снимка: БГНЕС

За съжаление не се взеха никакви решения за пари, като първа и единствена точка бяха поскани нашите оставки. Това каза директорът на Държавен фонд "Земеделие" Мирослав Николов (на снимката), след като излезе от заседание на Управителния съвет на фонда в Министерството на земеделието и храните, предаде БГНЕС.

След това членовете на УС на фонда са напуснали поетапно. "Никой не е гласувал нищо по реда – този, който беше обявен, който трябваше конструктивно днес да се разгледа", каза още Николов. Той допълни, че не са обсъдени и темите, по който земеделското министерство и ДФЗ постигнаха единомислие на среща при премиера Орешарски.

Зам.-министър ще надзирава работата в ДФ "Земеделие"

Заместник-министърът на земеделието и храните Явор Гечев ще следи изкъсо работата в Държавен фонд "Земеделие". Той ще стои в сградата н...

"Единствена точка беше натиск за нашата оставка", каза Николов и уточни, че натискът е бил от страна на министъра на земеделието Димитър Греков. Според директора на ДФЗ са липсвали аргументи за оставката и конкретика като цяло.

На сайта на фонда се изнесе съвсем подробна справка на проектите по 121-ва мярка, относно животновъдите, така че те могат да видят проектите, по които до момента има финансиране. Това каза още пред журналисти Мирослав Николов, предаде "Фокус". Той добави, че проектите, които все още са под въпрос, са около 355. За тях трябват средства от гаранционния фонд. Трябва да се вземат решения, които да бъдат или отказани, или ще бъдат финансирани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика