Юнкер: Благодаря на България, че ще участва в ЕФСИ

10180
Юнкер: Благодаря на България, че ще участва в ЕФСИ

„Благодаря, Бойко! Благодаря, България!” това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер пред журналисти пред сградата на Европейската комисия в Брюксел, след среща с 30 български кметове от ГЕРБ, предаде "Фокус".

„Много се зарадвах тази сутрин като чух, че българското правителство е поело ангажимент да участва във финансирането на проекти чрез предоставянето на 100 млн. евро към Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ) от т. нар. план „Юнкер”, макар че не харесвам този израз, но както и да е. Това е една много важна новина както за Европа, така и за България. Тя показва, че българското правителство приема много сериозно своите ангажименти, що се отнася до Европейския съюз, така че съм много доволен този факт, защото България сега ще е в ситуация да се възползва от облагите, които Инвестиционният план за Европа предоставя. Благодаря, Бойко! Благодаря, България!” заяви г-н Юнкер.

ЕП одобри плана "Юнкер", но с известни съкращения

Планът „Юнкер“ за стимулиране на 315 млрд. евро жизнеспособни инвестиции в Европа, представен през ноември 2014 г. от Европ...

"Всички сме щастливи да видим как българският министър-председател се държи солидарно с Европа. Аз имам много добро отношение към Бойко, той е мой добър приятел", каза още Юнкер.

България е съпричастна към всички решения на Европейската комисия (ЕК) и ще продължим да работим в синхрон с европейските институции като пазим финансовата стабилност на България. Това заяви председателят на Парламентарната група на ПП ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов по време на срещата.

Цветанов подчерта още, че кметовете от ГЕРБ работят на максимални обороти и при пълна прозрачност, за да могат българските общини и българските граждани да се възползват в максимален размер от европейската солидарност.

От своя страна, председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че ЕК иска да работи много отблизо с България и с българските общини и кметове, за да е близо до гражданите.

Български евродепутат: Гледаме ТПТИ, но само за определени тематики

Разбира се имаме достъп до тази проблематика, що се отнася до работата ни в отделните комисии. Това отговори евродепутатът от ГЕРБ/ЕН...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика