Управление с доминираща десница е самоубийство за БСП, смята Вигенин

14424
Управление с доминираща десница е самоубийство за БСП, смята Вигенин
Снимка: БГНЕС

По важните за страната въпроси ние ще гарантираме подкрепа на разумни решения. Но да участваме в управление, което е силно доминирано от десница, ще бъде самоубийствено за БСП.

Това заяви секретарят на ИБ на БСП Кристиан Вигенин пред бТВ. Според него най-възможната форма на кабинет може да бъде от ГЕРБ, РБ и Патриотичен фронт с явна или скрита подкрепа от други политически сили.

Вигенин: Санкциите срещу Русия е са пагубни за България

Спиралата от санкции срещу Русия е пагубна за страни като България, заяви бившият министър на външните работи и водач на листата на БСП...

На въпрос за дебатите в БСП, Кристиан Вигенин заяви, че ако партията иска да бъде силна, трябва да не се самоизяжда пред медиите. "Защото никой не иска да бъде в отбор, в който има постоянни крамоли", обясни той. Според него обаче е съвсем нормално в партията да има постепенна промяна на поколенията.

"Вътре в партията ние постоянно дебатираме, като ние по-младите по някакъв начин сме по-различни от по-възрастното поколение, но именно това прави силна партията. В БСП има много млади хора, на които бе даден шанс. Аз нямам усещането, че партията се контролира от някаква група хора, които задават тона", коментира той.

Кристиан Вигенин каза също, че БСП е с нов председател, който е дал заявка до няколко седмици да има промяна в състава на Изпълнителното бюро на БСП. "Всички изразихме готовност за това, дори го насърчихме да направи необходимите промени. Аз изразих мнение, че трябва да има минимално съвпадане между състава на ИБ на БСП и парламентарната група, защото едните трябва да се заемат изцяло с партията, а другата група с парламентарната дейност, където ще се види новото лице, новата политика на БСП", каза още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика